Şanlıurfa'da Çanakkale Zafer'inin ödül töreni

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada Çanakkale Zaferinin ödül töreni
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 10:37

Şanlıurfa'da Çanakkale Zafer'inin ödül töreni

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da Çanakkale Zaferinin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinliklerde kutlanmaya devam ediyor.
Milli Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen Çanakkale Yarışmalarının ödül törenine Başkan Fevzi Demirkol’un yanı sıra, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, İl Defterdarı Gülcan Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürvekili İbrahim Canbek, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Ödül töreni öncesi katılımcılar, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin resimlerinin yer aldığı sergiyi ziyaret etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdür vekili İbrahim Canbek, “Çanakkale ruhunu yaşatmak adına, Haliliye Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 4 yıldır yapılan yarışmalardan dolayı Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür ederiz” dedi.
'Gençlik geleceğimizdir' anlayışıyla geleceğin teminatı olan gençleri, en iyi şekilde yetiştirmek istediklerinin ifade eden Başkan Demirkol, şunları söyledi: "Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde bu yıl 40 bin 571 adet 1915 Çanakkale Savaşı adlı kitabımızı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze taktim ettik. 8’inci sınıf öğrencilerinin tümüne bu kitap dağıtıldı ve bilgi yarışması ile resim, kompozisyon, şiir okuma, şiir yazma ve tiyatro kategorilerinde yarışmalar düzenledik. Haliliye Belediyesi olarak belediyenin asli hizmetlerinin yanında, diğer hususlarda da çalışıyoruz. İşe başlarken söylediğimiz iki sloganımız vardı; gençlik geleceğimizdir dedik. Vatanımızın, milletimizin geleceği gençliğimize bağlı ve bu gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için gelenekten geleceğe dedik, geleneklerimizi de öğreterek, gençliğimizi inşa etmek istiyoruz."
Konuşmaların ardından resim, tiyatro, kompozisyon, şiir okuma ve şiir yazma yarışmalarında dereceye giren ortaokul ve lise kategorilerindeki öğrenciler, eserlerini sahneledi. Öğrencilerin sahnesi, izleyenlerden tam not aldı. Tören şiir okuma, şiir yazma, kompozisyon, resim, tiyatro ve bilgi yarışması dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi ve aile fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. Tüm yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Çanakkale’ye götürülecekken, şiir okuma ve yazma, kompozisyon ve resim yarışmalarında birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise çeyrek altın; bilgi yarışmasında birinci gelenlere dizüstü bilgisayar, ikinciye tam altın, üçüncüye yarım altın, tiyatroda derece alanlara da tablet bilgisayar ödülü verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!