Şanlıurfa'da 5 bin kişiye kuru fasulye ve pilav

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada 5 bin kişiye kuru fasulye ve pilav
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 18:11

Şanlıurfa'da 5 bin kişiye kuru fasulye ve pilav

Haberin Devamı

ŞANLIURFA,(DHA)- ŞANLIURFA'da, bu yıl 19'uncusu düzenlenen 'Şeyh Ali Dede Hayratı' etkinliğinde 5 bin kişiye dev kazanlarda pişirilen kuru fasulye ve pilav ikram edildi.
Karaköprü Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Şeyh Ali Dede Hayratı' etkinliklerinin 19'uncusu düzenlendi. 1600'lü yıllarda Şanlıurfa'da yaşadığı tahmin edilen Şeyh Ali Dede, yaşadığı bölgeyi halka bağışladığı için 19 yıldır adına şenlikler düzenleniyor. Kuran okunmasıyla başlayan etkinlikte; Türkçe ve Kürtçe ilahiler okundu, semazenler gösteri yaptı.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili, Ali Dede'nin, barışın, kardeşliğin, dostluğun ve bereketin sembolü olduğunu belirterek, "Bu sebepten dolayı Karaköprü Belediyesi olarak her yıl düzenli olarak Ali Dede Hayratı yapıyoruz. Biz bugün Anadolu topraklarında yaşıyoruz. Anadolu'yu Anadolu yapan; Mevlana, Yunus Emre, Mehmet Akif ve Ali dedelerdir. Bu sebepten dolayı bizim her zaman için bu insanları örnek almamız, onların yollarında gitmemiz gerekiyor. Karaköprülüler olarak Ali Dede'nin hatırasına sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Biz de bu hatırayı yaşatmak ve yeni nesillerimize Ali Dede'yi tanıtmak için bu etkinliğimizi her yıl gerçekleştiriyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından aralarında Ak Parti milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, Mahmut Kaçar ve Mehmet Akyürek ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın da bulunduğu protokol üyeleri, dev kazanların başına geçerek, hazırlanan 5 bin kişilik pilav ve kuru fasulyeden verdi.
​FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!