Şanlıurfa'da 160 sporcu pedal çevirecek

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada 160 sporcu pedal çevirecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2018 16:00

Şanlıurfa'da 160 sporcu pedal çevirecek

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yarın düzenlenecek 'Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'na 6 ülkeden 160 sporcu katılacak.
Şanlıurfa'dan start alarak Mardin ve Diyarbakır etaplarının ardından Şanlıurfa'da 629 kilometrelik pedalın ardından son bulacak olan Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu öncesi lansman toplantısı düzenlendi.Toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Abdullah Erin, GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Nuri Öztürk ve bisiklet turnuvasına katılacak olan bisiklet takım üyeleri katıldı.'Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'nun amaçları, etaplarının anlatıldığı lansmanın açılış konuşmasını yapan Başkan Nihat Çiftçi, turnuvanın Şanlıurfa'mıza katma değer sağlayacağını belirti. Tanıtımda Şanlıurfa'da bisiklet takımı kuracaklarını belirten Başkan Nihat Çİftçi,"Büyükşehir Belediyemizin bisiklet takımının olmaması dolayısıyla Bisiklet Takımı kurma noktasında bir karar aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak sporun bir çok alanında bir çok başarıya imza attık. Voleybol, Basketbol, Futbol, Güreş, Tekvando, Judo, Tenis ve Yüzme de Türkiye'de dereceye giren Büyükşehir Belediyemizin sporcuları var. Spora şehir olarak çok önem veriyoruz. GAP Kalkınma Başkanlığımız ile bisikletin şehir içinde yaygınlaşması bir çok projeyi hayata geçiriyoruz. Harran Üniversitemizde projemizi tamamlayarak bisiklet dağıtımını gerçekleştirdik. Bisikleti yaygınlaştırmak için yapımını sürdürdüğümüz GAP Vadisi Projesi kapsamında bisiklet yolu projesi tamamlanıyor. Yine Karaköprü'de ve Bisiklet Yolu Projesini sürdürüyoruz. İstiyoruz ki halkımız bu güzel çevreci spor ile tanışsın" diye konuştu.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise "Bir çok ülkeden sporcuların katılımı gerçekleştirilecek olan Bisiklet Turnuvasının Şanlıurfa'mızda yapılması bizleri mutlu etmiştir. Allah'ın izni ile kazasız belasız bir şekilde bu turnuva güzel bir şekilde tamamlanır" şeklinde konuştu.
GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de "Şanlıurfa'mızın uluslararası rekabette en güçlü olduğu alan turizmdir. Bizler de turizmde ne yapabiliriz çok uğraştık. Ve Mezopotamya Bisiklet Turunu yapmaya karar verdik. Mezopotamya Kapadokya gibi gerçekten Türkiye'nin değerli kültürel bir alanıdır. Bizler de bunu markalaştırarak bölgemizde kullanmak için bir çalışmaya imza attık. Destinasyon markasını da oluşturuyoruz. Bu markayı desteklemek içinde çeşitli çalışmalara imza attık" ifadelerini kullandı.Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ise, "Bu sene ilkini yapacağımız Mezopotamya turunu uluslararası düzeyde yapmak bizler için çok önemli. 629 kilometrelik etaplardan oluşan bu turun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından takım tanıtımları ve forma tanıtımları gerçekleştirilerek, yarışmaya katılacak olan takımlara başarılar dilendi.
TOPLAMDA 629 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRECEKLER
'Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu' 03 Mayıs Perşembe günü 1. Etap Şanlıurfa-Kızıltepe-Mardin, 04 Mayıs Cuma günü 2. Etap Mardin-Nusaybin-Mardin, 05 Mayıs Cumartesi günü 3. Etap Mardin-Bismil-Diyarbakır ve 06 Mayıs Pazar günü 4. Etap Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa etapları ile toplamda 629 Kilometrelik pedal ile son bulacaktır.
Öte yandan Uluslararası Bisiklet Birliği 2018 yılı faaliyet programında yer alan ve 2.2 Elit Man kategorisinde düzenlenecek yarışa; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Malezya, İran, Bahreyn ve Gürcistan ülkelerinden 12 bisiklet takımı katılacaktır.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!