Şanlıurfa Valisi: Suruç'a yeni kamp kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa Valisi: Suruça yeni kamp kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 12:43

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, iç karışıklığın sürdüğü Suriye'nin Kobani ilçesi yakınlarında IŞİD tehdidinden kaçanların alınmaya başlanmasının ardından 40-45 bin kişinin Türkiye'ye geldiğini söyledi. Vali Küçük, şu anda göçün olmadığını ve gelen Suriyelilerin barınmaları için Suruç ilçesine 15-20 bin kişilik yeni bir çadır kent kurulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde bulunan IŞİD militanları, birkaç gün önce 70 kilometre uzaklıktaki PYD kontrolünde bulunan Kobani ilçesine saldırı başlattı. IŞİD militanları, Kobani'ye giden yol üzerindeki Suriyeli Kürtlerin yaşadığı köylerde kontrolü sağlamaya başlayınca binlerce insan Türkiye sınırına yığıldı.

Geçen perşembe günü Türkiye'ye geçmelerine izin verilmeyen Suriyeliler, dün öğleden sonra yurda kabul edildi ve sınırlardan geçirilerek Suruç'a götürüldü. Gece boyu sınır hattının değişik noktalarından Türkiye'ye girenler, Suruç'un Aligör Mahallesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) götürüldü ve kayıt altına alındı. Şanlıurfa ve ilçelerinde tanıdığı olan kişiler akrabalarının yanına giderken Türkiye'de yakını olmayan Suriyeliler ile YİBO ve diğer resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirildi.

Haberin Devamı

YENİ ÇADIR KENT KURULUYOR
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bugün gazetecilerin konuya ilişkin yönelttiği soruları yanıtladı ve dün öğleden sonra başlayan geçişlerde 40-45 bin Suriyelinin Türkiye'ye geldiğini söyledi. Şu an için Suriye'den göçün söz konusu olmadığını anlatan Vali Küçük, "Dün sınırdan kontrollü olarak geçişi yapılarak Türkiye'ye alınan Suriyeli sayısı tespitlerimize göre 40-45 bin civarında. Çok ani göç dalgası oldu, ama bugün itibariyle göç hareketi mevcut değil. Sınırı geçenler buradaki yakınlarının yanına gitti ve yakını olmyaanları biz misafir ediyoruz. Gerekli insani yardım her alanda ilgili kurumlar tarafından yapılıyor. Suriyelilere yönelik kalıcı alan konusunda da çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Suruç ilçesinde 15-20 bin kişilik yeni bir çadır kent kurulması için de çalışmalara başlandı" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI GELİYOR
Vali Küçük öte yandan Suriye sınırında meydana gelen gelişmelerin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın beraberinde AFAD Başkanı ile birlikte Şanlıurfa'ya gelerek incelemelerde bulunacağını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!