Şanlıurfa Valisi Erin gazileri ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa Valisi Erin gazileri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 19:03

Şanlıurfa Valisi Erin gazileri ziyaret etti

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA Valisi Abdullah Erin, Gaziler Günü dolayısıyla Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.
Muharip Gaziler Derneğini ziyaret eden Vali Abdullah Erin, bir süre gazilerle sohbet ettikten sonra açıklamada bulundu. Türkiye'nin her karış toprağında şehit ve gazilerin kanlarıyla sulandığını ifade eden Vali Erin şöyle konuştu: "Bu memleketimiz, bu topraklar yeryüzünün en kıymetli toprağı. Çünkü her karışında şehit var. Değeri paha biçilemeyen topraklara sahibiz. Maddi anlamda söylemiyorum ama her metrekaresine bu kadar bedel ödenen yeryüzünde başka bir toprak, yeryüzünde başka bir ülke yok. Bunun kıymetini bileceğiz. Sizlerin gösterdiği fedakarlığın kıymetini bileceğiz. Bu kutsal topraklar, birliğimiz, beraberliğimiz,  ay yıldızlı bayrağımızın en yükseklerde en onurlu ve şerefli bir şekilde ebediyete kadar dalgalanması için ömrünü bu uğurda feda eden, varlığını yok sayıp, şehitliği tercih eden ve şehitliğin nasip olduğu tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm gazilerimize minnet ve şükran duygularımı iletmek istiyor, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyor, ellerinizden öpüyorum” dedi.
ŞANLIURFA'DA ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN YERİ BİR YER YAPILACAK
Konuşmasında gazilerin hepsinin belli bir yaşın üzerinde olduğunu, bu insanların daha rahat ulaşabileceği bir alanın gerekli olduğunu sözlerine ekleyen Vali Erin, kamu idaresi olarak her gün onlarca bina yaptıklarını bir tane de şerefle, onurla takdim edilebilecek, her şeyin en güzeline layık olan bu insanların rahatlıkla gidip gelebilecekleri bir mekan oluşturmak zorunda olduklarını söyledi. Vali Erin, “Şanlıurfa'da yapılacak böyle bir mekanın şehit dernekleri ve gazi derneklerinin tümünü kapsayan, yeterli mekana sahip, gaziler ve şehit yakınlarının rahatlıkla ulaşabileceği en prestijli binaları yapmak zorundayız. Bu, yapabileceğimiz en büyük hayırdır, en büyük iyiliktir. Ahde vefa ve borcumuzu eda etme anlamında da yapabileceğimiz en doğru şeydir. İnşallah Valiniz olarak bu konunun takipçisi olacağım. Yerel yöneticilerimizle, belediye başkanlarımızla ve diğer kamu kurum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde böyle bir alanın oluşturulması için çalışmalar yürüteceğiz. Bunu en kısa sürede inşallah sonuca bağlamanın gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.
GAZİ SAYISINDA TÜRKİYE’NİN 11’İNCİ ŞEHRİYİZ
Derneklerinin 1996 yılında kurulduğunu, Şanlıurfa’nın 630 Kıbrıs, 53 Kore gazisiyle Türkiye’de 11’inci sırada geldiğini söyleyen Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, şu anda üç Kore gazisinin hayatta olduğunu, derneğe kayıtlı 384 gazi üyelerinin olduğunu belirtti. Vali Erin’e gaziler derneği ziyaretinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu eşlik etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!