Şanlıurfa DEDAŞ'taki taşeron işçilerin grevi

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa DEDAŞtaki taşeron işçilerin grevi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 15:36

- Grev yapan işçilerin eylemlerine son vermemesi durumunda iş sözleşmelerinin feshedileceği duyuruldu

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden (DEDAŞ), zam alamadıkları iddiasıyla grev başlatan taşeron işçilerin, eylemlerine son vermemeleri durumunda iş sözleşmelerinin feshedileceği bildirildi.

DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, kentte yüklenici firmanın elemanı olarak arıza onarım ve bakım biriminde görevli bir grup işçinin 25 Şubat'ta başlattıkları iş bırakma eyleminin sürdüğü belirtildi.

Çalışanlara yasaların öngördüğünün üzerinde zam verildiği savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İş bırakma eylemi yapan işçiler, Asgari Ücret Komisyonunun belirlediği yüzde 30 ücret zammının yapılmadığını öne sürüyor ancak şirketimiz ve yüklenici firmalarda çalışan fakat asgari ücretin altında aylık alanların tümüne asgari ücret farkları yansıtıldı. Asgari ücretin üzerinde aylık alan diğer personele ise ayrıca yüzde 8 ücret zammı yapıldı. Asgari Ücret Komisyonu tarafından belirlenen yasal zam uygulandığı halde maalesef eylemdeki işçilerin bağlı bulunduğu sendika, yüzde 29'luk yeni ücret zammı istedi. Bu talep, her şeyden önce ekonomik gerçeklere uymamaktadır. Haksız bir talep olmasının yanında diğer tüm çalışanlara saygısızlıktır."

Haberin Devamı

Açıklamada, grevdeki işçilerin eylemlerine son vermemeleri durumunda iş sözleşmelerinin feshedileceği duyuruldu.

DEDAŞ'ta taşeron olarak çalışan bir grup işçi, 3 gün önce asgari ücret farkları ve maaşlarını alamadıkları iddiasıyla grev başlatmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!