Şanlıurfa’da 29 Ekim Kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da 29 Ekim Kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 15:19

ŞANLIURFA’DA 29 EKİM KUTLAMALARI ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLADI

Cumhuriyet’in 92. yıl dönümü kutlamaları Şanlıurfa’da çelenk sunumuyla başladı.
Şehitlik Anıtına Şanlıurfa Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin sunulduğu törene, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, vali yardımcıları, kaymakamlar, daire amirleri ve askeri erkan katıldı.
Tören sonrası Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Bundan 92 yıl önce tarihten silinmek istenen bir millet, tarihteki şanlı yerini almıştır. Bu bizim en büyük bayramımızdır. Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümüdür. Bu devlet kolay kurulmamıştır. Kahraman milletimiz büyük lider Atatürk’ün arkasında bu mücadeleyi şehitlerle, gazilerle topyekun vermiştir. Bugün de birlikteliğimize ve devletimize yönelik saldırılar vardır. Ancak Cumhuriyet’ten ve tarihimizden aldığımız güçle milletle beraberce bu saldırıları bertaraf etmeye azimli ve kararlıyız” dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri anarak konuşmasına son veren Vali İzzettin Küçük, Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!