Sanlı Sarıalioğlu: Kalli farkı

Güncelleme Tarihi:

Sanlı Sarıalioğlu: Kalli farkı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1999 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

F.Bahçe'nin maçın hemen başında 10 kişi kalması Beşiktaş'ın galibiyetine en ufak gölge düşüremez. Beşiktaş mutlak kazanılması gereken bir düğüm maçını kazandı. Ezeli rakibini, hem de Kadıköy'de yendi. İşte gerçek bu. Skor kimseyi yanılgıya düşürmesin, Beşiktaş tarihi bir farkı kaçırdı. Öyle fırsatlar harcandı ki, ben bugüne dek böyle şey görmedim. İki adımdan dışarıya, iki adımdan kaleciye. Kartal'ı sadece bu yönüyle eleştirebiliriz. Bunun dışında kendilerine tek olumsuz laf edemeyiz. Derbi maçlarında stres vardır, baskı vardır. Futbolcu bunu kolay kolay kafasından atamaz. Kaçan gollerde de bu bana göre önemli faktördü.

MANGAL GİBİ YÜREK

Önce Kalli'yi kutluyorum; harika bir defans kurgusu, daha sonra da atak üstüne atak. Tek hedef karşı kale. Pozisyonları ben sayamadım. 10 mu, 15 mi, yoksa 20 mi... Kartal her atakta F.Bahçe kalecisi Murat'la burun buruna. Futbolcuların hepsinde mangal gibi bir yürek. Kafalarda tek düşünce galibiyet. Bir de sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen'de G.Saray karşısındaki Beşiktaş'ı düşünüyorum. Toshack, takımına karşı kaleyi yasaklamıştı. O maçta Beşiktaş'ın pozisyonu yoktu. İşte iki teknik adam arasındaki fark. Galli takımını rezil etmişti, Kalli ise vezir etti.

F.Bahçe'nin 6'ncı dakikada 10 kişi kalması elbette kendileri için şanssızlıktı. Ancak bu denli yok oluşlarına da doğrusu şaşırdım. Hele orta alanda iyice kayboldular. Beşiktaş son vuruşlarda biraz becerikli olsaydı maçı antrenman rahatlığında bitirirdi. Mehmet oyunun baş mimarıydı, takımını çok iyi yönlendirdi. Alpay defansın belkemiğiydi. Mutlu sol kanatta çok başarılıydı. Ayhan'ın attığı gol harikaydı, ustalığını gösterdi. Amokachi çok koştu, çok çalıştı, ancak bal yapmayan arı gibiydi. Kaçan gollerin pek çoğunda imzası vardı. Herşeye karşın Beşiktaş sonunda çok önemli bir derbiden yüz akıyla çıkmasını bildi. Bana göre ikinciliğini garantiledi ve şimdi şampiyonluk yarışında G.Saray'la aynı şansa sahip.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!