Sanko Üniversitesi'nde ilkyardım eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Sanko Üniversitesinde ilkyardım eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 10:23

Sanko Üniversitesi'nde ilkyardım eğitimi

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, halka yönelik temel yaşam desteği ve ilkyardım konularında eğitimler veriyor.
Hemşirelik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arzu Tuna ve öğretim üyesi Doç. Dr. Medet Korkmaz ile birlikte Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Danışmanlık Merkezi’nde çalışanlar ve meslek lisesi öğrencileriyle buluştu. 
Prof. Dr. Arzu Tuna, üniversitelerin bireylerin sadece meslek edindiği birimler olmadığını, aynı zamanda topluma bilimsel hizmet veren, sorgulatmayı öğreten, yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyerek araştıran, doğru bilgiyi toplumsalla paylaşan, akademik anlamda politikalar üreten kurumlar olduğunu söyledi.
Topluma hizmet, bilimsel bilgiyi kullanma, en yeni bilgiyi alana taşıma, hemşirelik öğrencilerinin yaşam boyu öğrenmesini destekleme, hemşirelerin sadece klinik ortamda değil sahada da toplumun içinde bilgi veren, eğiten, danışmanlık yapan rollerini öğrencilere fark ettirme gibi sorumlulukları bulunduğunu belirten Prof. Dr. Tuna, şöyle devam etti:
“Hemşirelik öğrencilerinin sağlık alanında topluma farkındalık kazandırmaları adına Sanko Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları iki yıldır halka yönelik eğitimler düzenlemektedir. 'Önce iş sağlığı' diyerek ‘Temel Yaşam Desteği’, ‘Kanamalarda İlkyardım’ konuları iki gün boyunca, işçilere ve meslek lisesi öğrencilerine anlatarak, farkındalık ve bilinç oluşturmaya çalıştık.”
Bu arada, Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Meryem Kılıç danışmalığında, toplumsal sorumluluk kapsamında klinikte yatan diyabet hastalarına 'diyabetik ayak ve ayak bakımı' konusunda eğitim verdi.
Hemşirelik 3’üncü sınıf öğrencileri, Gaziantep Doğa Koleji Anaokul öğrencilerine sağlıklı beslenme, hijyen alışkanlığı konularında drama ile eğitim vererek toplumsal sorumluluk adına hemşirelik hizmetlerini gerçekleştirdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!