Sanko Okulları. 'Felsefe Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptı

Güncelleme Tarihi:

Sanko Okulları. Felsefe Olimpiyatlarına ev sahipliği yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 11:06

Sanko Okulları. 'Felsefe Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptı

Haberin Devamı

GAZİANTEP Sanko Okulları, Türkiye Felsefe Kurumu Derneği tarafından düzenlenen 22'nci Felsefe Olimpiyatlarına, 14'üncü kez ev sahipliği yaptı.

Sanko Okullarının bölge temsilcisi olarak ev sahipliği yaptığı olimpiyatlara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Siirt, Kilis, Şanlıurfa, Malatya, İskenderun ve Adıyaman'dan 22 öğrenci katıldı. Öğrencilerin yaratıcı düşünme yeteneklerini ve araştırmacı ruhlarını geliştirmek, düşünsel etkinliklerle ilgili yarışma ruhu yaratmak, çağdaş dünyanın düşünsel ve etik problemleri üzerinde düşünme yeteneği geliştirmeye ortam hazırlamak, okullarda insancıl düşüncenin ve eğitimin gelişmesine katkıda bulunmak amacını ilke edinen Felsefe Olimpiyatları'nda Sanko Okulları'nı Ulaş Dabancı, Altan Tekgül, Gülay Kaya ve Elif Zeynep Alageyik temsil etti.

Öğrencilere farklı filozoflardan seçilmiş üç alıntı verilerek alıntılardan biri üzerine felsefi bir deneme yazmaları istendi. Sınav sonuçlarına göre ilk 10 dereceye giren öğrenciler arasından, yabancı dil sınavını da geçerek başarılı olan iki öğrenci Uluslararası Felsefe Olimpiyatları seçmelerine katılmaya hak kazanacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!