Sanko Holding, Dünya Çimento Devinin Şirketini Satın Aldı

Güncelleme Tarihi:

Sanko Holding, Dünya Çimento Devinin Şirketini Satın Aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 11:52

SANKO HOLDİNG, DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇİMENTO ÜRETİCİLERİNDEN FRANSIZ LAFARGE GRUBU’NUN, TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARINDAN ‘’LAFARGE EREĞLİ ÇİMENTO’’ ŞİRKETİNİ SATIN ALDI.

SANKO Holding, dünyanın en büyük çimento üreticilerinden Fransız Lafarge Grubu’nun, Türkiye’deki yatırımlarından ‘’Lafarge Ereğli Çimento’’ şirketini satın aldı.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan Lafarge Ereğli Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 100 hissesinin, Sanko Holding tarafından satın alma işlemi gerçekleştirildi.
Çimento sektöründe, ‘’Çimko Çimento ve Beton Sanayi A.Ş.” ve “Bartın Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ ’ adlı iki şirketiyle pazarın önemli gruplarından olan SANKO Holding, Lafarge Ereğli Çimento ile üretimini ve rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.
SANKO, dünya çimento sektörünün en köklü kuruluşlarından Lafarge Grubu’nun Türkiye’deki iştirakini satın alarak sektörde gücünü pekiştirmiş oldu.
SANKO Holding, yılda yaklaşık 5 milyon ton klinker ve 7,2 milyon ton çimento öğütme kapasitesine sahip Adıyaman, Narlı ve Bartın çimento fabrikaları ile sektörün en önemli oyuncularından biri konumunda bulunuyor.
SANKO, çimento üretiminin yanı sıra, 14 beton santraliyle hazır beton sektöründe de önemli gruplardan birisi durumunda bulunuyor.
SANKO Holding’in Lafarge Ereğli Çimento’yu satın almasına ilişkin sözleşme, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu’nun da katıldığı törenle Yönetim Kurulu Başkan Vekili, SANKO Çimento Grup Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Lafarge Yetkilisi Brice Audren Riche tarafından imzalandı.
SANKO İstanbul merkez binasında düzenlenen imza törenine, iki gruptan üst düzey yöneticiler de katıldı.
Kurulduğu günden bu yana ülke çıkarlarını her şeyin üzerinde tutmaya azami özen gösteren ve bütün yatırımlarını Türkiye’de yapan SANKO Holding, yer aldığı 11 sektörde 14 bin çalışanıyla, daha fazla yatırım ve daha fazla üretim yaparak, daha çok istihdam sağlamayı amaçlıyor.
LAFARGE EREĞLİ ÇİMENTO
Ereğli Çimento, 1991 yılında Lafarge ve Amaç Denizcilik ortaklığında Karadeniz Bölgesi’ne hizmet vermek üzere kuruldu. Firma, 1996 yılında tamamen Lafarge bünyesine geçmiştir. 2009 yılında Lafarge Aslan’ın Oyak Grubu’na satılmasıyla Lafarge Ereğli Çimento’nun yönetimi, Lafarge’nin ticari kolu olan ve merkezi İsviçre’de bulunan Cementia A.G. tarafından yürütülmeye başlandı.
Ereğli’de faaliyet gösteren çimento öğütme tesisi Lafarge Ereğli Çimento, yaptığı yatırımlar ve özellikle yeni ürün geliştirmeye yönelik çalışmaları sonucunda, kapasite kullanım oranını ve karlılığını yükseltiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!