Sanki Hollywood’da film çekmedik vatanı sattık

Güncelleme Tarihi:

Sanki Hollywood’da film çekmedik vatanı sattık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 00:00

"Living&Dying" adlı Hollywood yapımı filmde rol alan Tamer Karadağlı, bu proje nedeniyle kendisini eleştirenlere fena çattı. Bunun yerilecek değil övülecek bir şey olduğunu söyleyen oyuncu, "Oscar alsak, ’Bunu da her önlerine gelene veriyorlar’ diyecekler" dedi.

Son filmi "Beyza’nın Kadınları"nda seri cinayet dosyasını araştıran komiser Fatih rolünü üstlenen Tamer Karadağlı, bir önceki projesi "Living&Dying" yüzünden aldığı eleştirilere yanıt verdi. Hollywood yapımı olan ve çekimleri Teksas’ta yapılan filmi küçümseyenlere kızan oyuncu, "Birçok insanın söyleyecek ne kadar çok şeyi varmış, şaşırdım. Filmi çektik, döndük, daha film seyredilmeden çeşitli spekülasyonlar başladı. Bir bekleyelim, seyredelim, ondan sonra değerlendirelim. Belki ben de beğenmeyeceğim. Daha hiçbir şeyi görmeden garip sesler yükseldi. Açıkçası tüm oyuncular adına umutsuzluğa düştüm" dedi. Benzer bir adımı atmaya kalkacak tüm Türk oyuncuların aynı tepkilerle karşılaşacağını ileri süren Karadağlı, bu mantıkla alınacak önemli ödüllere bile burun kıvrılacağını söyledi:

"Yarın başka biri bir şey yapmaya kalksa yine kafasına vurulacak, yaptığı iş küçümsenecek. Halbuki bununla gurur duyulması gerek. Bir Türk oyuncunun Amerika’ya gidip bir şeyler yapması çok önemli. Övmeyin, göklere çıkarmayın ama yermeyin de bu kadar! Biz kötü bir şey yapmadık. Hollywood’da film çektik de vatanı mı sattık? Bir gün bir sanatçımız Oscar, Emmy, MTV ödülü alsa, emin olun o ödüllerin değerini de küçültürüz. ’Her önüne gelene bu ödülleri veriyorlar’ derler. Sanırım biz oralara kendimizi yakıştıramıyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!