Sanıldığından daha tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

Sanıldığından daha tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 00:00

Alkol ile enerji içeceğini karıştırarak içmenin zararları zaten biliniyordu ancak yeni yapılan araştırmalar enerji içeceklerinin zararının sanılandan çok daha büyük olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Profesör Peter Miller, bu tür içeceklerin zararları konusunda endişelerinin git gide büyüdüğünü ve alkol zehirlenmesinin bu içecekler yüzünden çok daha yüksek seviyelerde yaşandığını belirtti.


Yapılan araştırmalara göre Avrupa'da üniversite öğrencilerinin 4'te 3'ü düzenli olarak bu kombinasyonu deniyorlar. Daha önce birçok defa kalp krizine neden olduğuna dair araştırma sonuçları ortaya çıkan enerji içecekleri ile ilgili olarak Prof. Miller'a göre enerji içeceği firmaları kendi araştırmalarını yaptırarak "sanıldığı kadar zararlı olmadığını" söylüyor. Bu araştırmaların genellikle sadece 1 enerji içeceği içirilen insanlara dayandırıldığını belirten Prof. Miller, insanların özellikle alkolle karıştırdıklarında bir günde 1'den fazla enerji içeceği tükettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı


Profesör ayrıca enerji içeceklerinin biyolojik zararlarının yanı sıra, insanların alkole bağlı yaralanmaları daha fazla yaşadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!