Sandıklı'da yaren gecesi

Güncelleme Tarihi:

Sandıklıda yaren gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 13:34

 Sandıklı'da yaren gecesi

Haberin Devamı

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde düzenlenen yaren gecesinde halk oyunları, kılıç kalkan ve orta oyunları sahnelendi.

Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından Kültür ve Sanatevi'nde yaren gecesi düzenlendi. Gecede genç yarenlerin halk oyunları, kılıç kalkan gösterileri ve orta oyunları sahnelediği geceyi aileleri de izledi. Program sonunda Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Yöresel Halk Oyunları kursuna katılan genç yarenlere Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yavuz tarafından sertifika verildi.

Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ekrem Çavuş, yarenlik geleneğinin genç nesillere aktarılmasının önemli olduğunun altını çizdi. Çavuş, "Kültürümüzü geleceğe aktarmak adına yaptığımız çalışmalarımız bir parçası olan yarenliğin devamı esasına dayalı olarak 'Genç Yarenler' yetiştiren fedakar yarenlerin emekleri boşa gitmedi. Gözleri pırıl pırıl parlayan gençler 1 yılı aşkın süredir emek verip, ailelerinden, arkadaşlarından, eğlencelerinden ödün verip çalıştılar ve emeklerinin boşa gitmediğini yaren gecesinde ağabeylerine ve ailelerine ispatladılar. Halk oyunlarındaki estetik duruşları, orta oyunlarındaki performansları tam anlamıyla göz doldurdu. Yarenler olarak arkamızdan yetişen çakı gibi gençleri görmek bizleri gururlandırdı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!