Sandıklı'da okuryazarlık seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Sandıklıda okuryazarlık seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2018 16:07

Sandıklı'da okuryazarlık seferberliği

Haberin Devamı

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle okuryazarlık seferberliği başlatıldı.
Sandıklı'da yürütülecek okuryazar seferberliğiyle ilgili yapılması planlanan çalışmalar hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Akçınar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Yavuz, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Süleyman Çetinkaya katıldı.
Milli Eğitim Müdür Emin Karaosman, "Anayasada yer alan eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan ve temel okuma- yazma eğitimini tamamlamayan kişilerin, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıkları tespit edildiğinden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde, okuryazarlık seferberliği başlatıldı. Okuma- yazma bilmeyenlerin en geç 23 Şubat 2018 cuma mesai bitimine kadar kendilerine en yakın okullara veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne nüfus cüzdanıyla müracaat etmeli" dedi.
Okuryazarlık seferberliğinin ilk döneminin 5 Şubat- 15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceğini aktaran Karaosman, "Okuryazarlık seferberliğiyle okuma- yazma bilmeyen yetişkinlerin belirlenmesi için ilçemiz mahalle, belde ve köylerdeki çalışmaların daha etkili yürütülmesi için komisyonlar oluşturuldu. Okuma- yazma kursuna katılmakta ve devam etmekte zorluk yaşayanların önündeki engelleri kaldırmaya yönelik, kampanyaya destek veren kurum, kuruluşlar ve gönüllülerle mahallinde çözüm üretilecek. Bakanlıkça gönderilecek seferberlikle ilgili afiş, broşürle duyuruların daha yaygın şekilde yapılmasını planlıyoruz. Kursiyerlere ders materyalleri dağıtılacak. Kurslar tamamlandığında da düzenlenen törenlere kursiyerlere belgeleri verilecek"  diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!