Sandıklı'da Kütüphane Haftası kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Sandıklıda Kütüphane Haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 12:49

Sandıklı'da Kütüphane Haftası kutlandı

Haberin Devamı

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde Kütüphane Haftası kutlandı.

Sandıklı Halk Kütüphanesi tarafından Kütüphane Haftası kutlama programı yapıldı. Programa, Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Köksal Şakalar, "Kur'an 'okuyun' diye başlıyor. Biz Müslümanlar çok fazla okumuyoruz. Hatta en az müşterisi olan yerler belki de kütüphaneler. Öğrenciler de gelmese kimse gelmeyecek, kitap almayacak. Herkes dizileri takip ediyor ama son okuduğu kitabı sorsak belki kimse hatırlamayacak. Okumayınca insanların kelime dağarcığı gelişmiyor. Zihinler çalışmıyor. Televizyonda izlediğimiz filmler, çizgi filmler sizin hayal etme gücünüzü elinizden alıyor. Her şey gözünüzün önünde oluyor. Geriye dönüp baktığınız zaman dizi seyredenler hiçbir şeyi hatırlamıyor. İnsan kendini geliştirmek için okur. İnsanın kendini geliştirmesi okumak ile oluyor" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Çöl, "İnşallah yakın zaman içerisinde ilçemize yeni, çok güzel bir kütüphane kazandıracağız. Şu zamanlarda bilgiye ulaşmak çok kolay. Ama doğru bilgiye ulaşmak kitap ile oluyor. Belki zaman alıyor. Ama doğru bilgiye kitapla ulaşıyoruz. Okudukça kendinizi geliştireceksiniz" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında kütüphaneden en çok kitap alan çocuk, yetişkin ve gençlere protokol tarafından hediye verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!