San'dan Tarkan'a müthiş cevaplar

Güncelleme Tarihi:

Sandan Tarkana müthiş cevaplar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Organizatör Ahmet San ve Tarkan arasındaki tartışma giderek kızışıyor. Tarkan'ın geçen Pazar günü Hürriyet'te yayınlanan açıklamaları karşısında çılgına dönen Ahmet San, sanatçının bir çok konuda kamuoyunu yanılttığı söyledi. San, ‘‘Oysa biz bir gün ayrıldığımızda birbirimizin kirli çamaşırlarını ortaya koymayacağımıza söz vermiştik. Tarkan yanlış yapıyor’’ dedi. Genç sanatçının hakkında tazminat davası açacağını söyleyen San, ‘‘Beni köşeye sıkıştıramazlar’’ dedi. San, Türk sanatçılarıyla çalışmamayı yeğlemesinin nedeni olarak ise, ‘‘Onlar ne yazık ki benim düşünce seviyemde olamadılar. Omurgasızlıkları yüzünden onlarla çalışmalarımıza nokta koydum’’ şeklinde konuştu.

Tarkan'ın açıklamalarının kendisini çok üzdüğünü belirten San, Tarkan'ın Amerika rüyasının kendisinin yıkmadığını vurguladı. Tarkan'la ayrılma sebeplerinin temelindeki anlaşmamazlıkları ‘‘Tarkan birçok Türk sanatçısı gibi verilen profesyonelce kararları uygulamak değil, kendine göre doğru bulduğu kararları uygulamak istiyordu’’ şeklinde açıkladı.

Esas kavganın Police gözlüklerinin sponsorluğunda düzenlenen turneden kaynaklandığını belirten San, Tarkan'ın hiç bir konuda mağdur bırakılmadığını söyledi. ‘‘Yaptığım bütün anlaşmalarda Tarkan'ın kaç para kazandığı ortadadır’’ diye konuşan San, şöyle devam etti: ‘‘Police gözlükleri, yani Sesa ile 900 bin dolarlık anlaşma imazaladık. Bu paranın 500 bin dolarını Tarkan'a vermişim. Yüzde altmışını almış. Yani bir konser için 100 bin dolar beş konser için 500 bin dolar. Yani bir Elton John bir Janet Jackson'ın cebine konser başına girmediği kadar çok almıştır. Kimdir Tarkan, üç yıl önce sahede ‘‘Çişim geldi’’ dediği için moralman çökmüş, bittiğini sanan bir sanatçı. Ben ise üç yılda Tarkan'ın gerçek değerini gösterdim’’

Charles İbgui ile yapılan anlaşmanın Tarkan'ın bir yıl İngilizce okuduktan sonra yapıldığını söyleyen San, sözleşmenin Tarkan tarafından imzalandığını vurguladı. ‘‘Bu anlaşma Tarkan için ağır olmayan bir protokoldür’’ diyen San, Ahmet Ertegün ile yapılan protokolde de bir maddeye dikkat çekiyor: ‘‘Ertegün'ün serbest almak istemesinden dolayı bu sözleşmede ‘‘world’’ yani dünya ibaresi vardır. Ve de lisan ayırımı yoktur. Tarkan efendi bunu imzalamıştır. Bu İstanbul Plak'a bağlıyordu. Türkiye'de bir albüm yapması için bir madde konulmuştur. Bir protokol daha vardı ve Tarkan onu da imzalamıştır. Tarkan bunu İstanbul Plak'a satarak imzalamıştır. Yine Mehmet Söğütoğlu'nun tek kasetlik hakkı benim tarafımdan eklendi’’. San, ‘‘Ben meseleyi kapatmak istiyorum. Ona çok şey verdiğime inanıyorum ve heyecanımı yok ettiği için zavallı olarak görüyorum onu. Tarkan'ın kötülüğünü istemiyorum, ama kötülük istersem, onu iki günde askere gönderirim’’ şeklinde konuştu.

Hesaplaşalım

Tarkan'ın kendisini dolandırdığı yolundaki açıklamalar karşısında dava açacağını söyleyen San, bugüne kadar Tarkan ile sürdürdüğü üç yıllık iş ilişkisinin muhasebesini yapmaya açık olduğunu vurguluyor. San, ‘‘Hesaplar ortaya dökülsün, her şey belli olsun...’’ dedi.

Tarkan’dan Hürriyet’e özel

Tarkan'ın pazar gün Hürriyet'e verdiği röportajda yaptığı açıklamalar bir anda Türkiye'nin magazin gündemine yerleşti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!