Sancar, cemaat yurtlarını sordu

Güncelleme Tarihi:

Sancar, cemaat yurtlarını sordu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 16:47

Sancar, cemaat yurtlarını sordu

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Adana Aladağ'daki yangın faciasının ardından Denizli'de faaliyet gösteren öğrenci yurtları hakkında inceleme yapılmasını istedi. Denizli Valiliği'nin Adana'daki facianın ardından cemaat ve tarikat yurtlarıyla ilgili herhangi bir çalışma yapıp yapmadığını soran Sancar, "Evden bozma ilkel cemaat yurtlarıyla nasıl mücadele edilecek" dedi.
CHP İl Başkanı Teoman Sancar, İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Adana'nın Aladağ İlçesi'nde meydana gelen yangın faciasının ardından yetkililerden kentte faaliyet gösteren öğrenci yurtlarının hassasiyetle incelenmesini istedi. İktidarın öğrenci yurtları konusunda sınıfta kaldığını belirten Sancar, kentte bulunan cemaat ve tarikat yurtları ile nasıl bir mücadele içine girileceğini sordu. Cemaat ve tarikatların açtıkları yurtlara oy kaygısı ile göz yumulduğunu öne süren Sancar, "Denizli'de cemaat ve tarikat yurtları olarak faaliyet gösteren kaç tane bina vardır. Aladağ faciasından sonra Denizli Valiliği bu yurtlarla ilgili bir tetkik ve tespit çalışması başlatmış mıdır? Evden bozma ilkel cemaat yurtlarıyla nasıl mücadele edilecek" dedi.
Toplu Konut İdaresi'nin işleyişiyle ilgili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi eleştiren Sancar, "Seçimlerde oy almak için vatandaşlara 25 bin konut vaat eden ve seçildikten sonra bir daha adını bile anmayan Sayın Zeybekci! Toplu Konut İdaresi Ticaret Merkezi yapacağına neden modern yurtlar yapmıyor. Eğer TOKİ, 'Yurt yapmak benim işim değil' diyor ise biz de soruyoruz, senin işin ticaret merkezi yapmak mıdır?" diye konuştu.
Sancar, Pamukkale Belediyesi'nin Pamukkale Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin ikametlerini ilçeye aldırmaları durumunda bir takım bilet ve hediye kazanma şansı sunan kampanyasına ilişkin de AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'e tepki gösterdi. Sancar, "Pamukkale İlçesinde öğrencilerin ikamet edeceği bir tane modern öğrenci yurdu mu yaptın da ikamet taşımaya davet ediyorsun. Bu işler tablet bilgisayar dağıtmakla, akıllı telefon vaat etmekle olmaz. Bu işler öğrencilerimizin barınabileceği modern yurtlar yapmakla olur" dedi.
Son olarak kırsal kesimlerde yaşayan çocukların cemaat yurtlarında kalmalarının önüne geçilmesi için hayırseverlerden nitelikli ve modern yurtlar yaptırmalarını talep eden Sancar, "Anadolu'nun köyünden kasabasından daha 11-12 yaşlarında gurbete çıkarak ortaokul, lise okuyacak evlatlarımızın nitelikli modern devlet yurtlarında barınmaları sağlanıncaya kadar CHP'nin mücadelesi sonuna kadar devam edecektir" diye konuştu.
Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!