Sancaktepe'de kaybolan 6 çocuk bulundu

Güncelleme Tarihi:

Sancaktepede kaybolan 6 çocuk bulundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 19:04

İstanbul Sancaktepe'de 24 saat boyunca haber alınmayan 13-14 yaşlarındaki 3'ü kız 6 çocuk Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulundu. Ancak, film senaryolarına aratmayacak süreçte halen gizemli kalan yanlar var...

Haberin Devamı

İstanbul Sancaktepe'de yaşayan 13-14 yaşlarındaki 6 çocuk cuma öğlen saatlerinde ortadan kayboldu. Aileler gözyaşlarına boğulurken kayıp çocukların yanlarında 15 bin TL para olduğu gibi iddialar da hemen ortaya atıldı.

Ailelerin durumu Emniyet'e haber vermesinden sonra Çocuk Şube Müdürlüğü çevredeki kamera görüntülerini incelemeye aldı. Bu detaylı inceleme sonucunda çocukların Sultanbeyli'den Sakarya karasu'ya gitmek üzere otobüse bindikleri tespit edildi.

ÖNCE HABERİM YOK DEDİ...
istanbul emniyeti karasu'daki emniyeti konu hakkında bilgilendirirken ailelerden, kayıp çocuklardan birinin uzaktan akrabasının Karasu'da yaşadığı öğrenildi. Telefonla ulaşılan bu akrabaya çocuklar sorulduğunda 'Haberim yok' yanıtı geldi. Ancak yaklaşık 5 dakika gibi kısa bir süre sonra ise aynı kişi emniyet yetkililerini arayarak 'Çocuklar sahilde denize giriyor' bilgisini verdi. 

Haberin Devamı

Endişeli bekleyiş sonrasında telefonla haber alan aileler bu sefer sevinç gözyaşlarına boğuldu. 

Sancaktepede kaybolan 6 çocuk bulundu


'PİŞMANIM' DEDİLER...
Karasu'ya hareket eden aileler geç saatlerde çocuklarına kavuştu. Sancaktepe Osman Gazi Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerindeki evlerine aileleri tarafından getirilen çocukları, mahalle sakinleri alkışlarla karşıladı. Kaybolan çocuklardan Alper K., evinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçtıkları için pişman olduğunu ve bir daha benzeri bir olaya karışmayacağını söyledi.               



Alper K.'nın babası Gökhan K. ise çocukların arkadaşlarıyla birlikte günü birlik tatil amaçlı Sakarya'ya gittiklerini aktardı. Çocuğunun sağ olarak bulunmasının sevincini yaşadığını belirten baba Osman Ç. ise "Pişmanlar çocuklar, diğer çocuklarda aileleri tarafından teslim alındı bir kaç saat sonra İstanbul'da olurlar. Arkadaşlarıyla birlikte gezmek tatil yapmak amacıyla kaçmışlar" dedi.      

Haberin Devamı

TATİLE GİTMİŞLER...
Öğrencilerden M.Ç'nin eniştesi Hüseyin Örenci, çocukların evden kaçmak değil, arkadaşlarıyla tatil yapmak amacıyla çıkmalarının söz konusu olduğunu söyledi. Kaybolduklarında çocuklarla görüşme imkanlarının olmadığını, telefonlarının kapalı olduğunu aktaran Örenci, "Yalnız evden çıkarlarken üzerlerine elbise, giysi falan almışlar. Okul çantalarına koyup daha sonra ortadan kaybolmuşlar" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!