Sanayide devrim Ankara'dan başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Sanayide devrim Ankaradan başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 15:46

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Fabrikaların fabrikası” dediği Türkiye’nin ilk model fabrikasına Ankara 1. OSB’nin ev sahipliği yapacağını söyledi ve ekledi: “Model fabrika, işletmelerimizin yeni sanayi devrimine geçişinde önemli role sahip olacak.”

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk model fabrikası, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne(OSB) kurulacak.
Ankara Model Fabrikası İşbirliği İmza Töreni, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda dün yapıldı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik iş birliğiyle yürütülen Model Fabrika Projesi’ne Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) uygulama ortağı olarak katılmasıyla Türkiye’nin ilk model fabrikasının kurulacağını ifade eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Bu yapıyı, ‘fabrikaların fabrikası’ olarak görebilirsiniz” dedi.
Fabrikalarda verimlilik dönüşümünü sağlayacak ilk merkezi kurduklarını vurgulayan Bakan Özlü, özetle şunları söyledi:
"Bu yapıyı, 'fabrikaların fabrikası' olarak görebilirsiniz. Bugüne kadar açılmış bütün fabrikaların dönüşümü düğmesine de basıyoruz. Bu dönüşüm bir verimlilik dönüşümü, aynı zamanda bir yalın dönüşüm ve en önemlisi bir dijital dönüşümdür. Bu model fabrikayla kaynakların, zamanın ve en önemlisi umudun israf edilmesinin önüne geçiyoruz. Model fabrika, işletmelerimizin yeni sanayi devrimine geçişinde önemli role sahip olacak."

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜMÜN DE BAŞKENTİ OLACAK

Verimlilik konusunda aksayan yönlerin model fabrikada iyileştirileceğini belirten Özlü, işçilere meslek edindirme kursu veya klasik iş başı eğitimlerinin verilmeyeceğini, özel bir eğitim metoduyla mühendislerin ve yöneticilerin, düşünme tarzlarını verimlilik odaklı şekilde değiştireceklerini anlattı. Model fabrikaların, 4. Sanayi Devrimi'nin öngördüğü dijital dönüşümü gerçekleştirmenin önemli aracı olacağını vurgulayan Bakan Özlü, kamu kurumlarının, sanayi ve ticaret odalarının, organize sanayi bölgelerinin, üniversitelerin ve özel sektör kuruluşlarının iş birliği yapmasının gerektiğini ifade ederek "Başkentimiz Ankara, verimliliğin ve sanayideki dönüşümün de başkenti olacak" ifadesini kullandı.

SANAYİCİLERE MÜTHİŞ BİR FIRSAT

Söz konusu projenin ilerleyen dönemde sanayicilere yol göstereceğini vurgulayan ASO Başkanı Nurettin Özdebir de, “Sanayiciler ve KOBİ’ler açısından müthiş bir fırsat. Görerek, uygulayarak ve yaşayarak öğrenmenin yolunu açmış olacağız” diye konuştu. UNDP Türkiye Direktörü Claudio Tomasi ise "Model fabrika, endüstriyel hedeflere ulaşılmasının en büyük destekçilerinden biri olacaktır. Bu bağlamda zamanlamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yenilenebilirliğin ve verimliliğin artırılabilmesi için burada yapılan çalışmalar sadece Türkiye'ye faydalı olmayacak, diğer ülkelere de örnek teşkil edecektir" diye konuştu. AA

BAKMADAN GEÇME!