Sanayiciler Türk-Rus yakınlaşmasından umutlu

Güncelleme Tarihi:

Sanayiciler Türk-Rus yakınlaşmasından umutlu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 11:42

Sanayiciler Türk-Rus yakınlaşmasından umutlu

Haberin Devamı

MERSİN Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSO) Başkanı Sabri Tekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan-Putin görüşmesini ve Türkiye-Rusya ilişkilerini değerlendirdi.
Yapılan görüşmelerin Mersin adına büyük önem taşıdığının altını çizen Tekli "Uçak krizi sonrasında Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerin dondurulduğu 8 aylık süreyi bir kayıp olarak görüyoruz. Fakat her iki ülkenin en üst temsil makamlarınca görüşmelerinin olumlu havada geçmesi Türk sanayicisinin morallerini yükseltti" dedi. 
Kriz döneminin Mersin'i olumsuz etkilediğini, tarımda, turizmde, sanayide, enerji sektöründe sorunlar yaşandığını vurgulayan Tekli, şu görüşleri dile getirdi:
"Bu süreç boyunca Türkiye’de en çok etkilenen illerden birisi de Mersin’dir. Kentimizin yaş meyve ve sebze ihracatında Rusya'nın payı çok yüksektir. Bu manada Rus pazarının yeniden kazanılıyor olması ülkemiz ve kentimiz adına büyük önem taşımaktadır. Ayrıca tabloya genel anlamda baktığımız zaman özellikle charter seferlerinin serbest bırakılması halinde ülke turizmi canlanacaktır."
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında gerçekleşen görüşmede özellikle Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin de konu başlıkları arasında yer almasının önemine dikkat çeken Sabri Tekli, şöyle devam etti:
"Sanayicinin büyük önem verdiği enerji konusunda ülkemizin en önemli yatırımlarından birisi olan Akkuyu konusunun bu önemli görüşmede ele alınması sanayicimize moral vermiştir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında morali bozulan sanayicilerimiz bu gelişme sonrasında umutlanmış, geleceğe daha pozitif bakmaya başlamıştır. Ayrıca bu görüşmenin Suriye sorununun çözümüne de büyük katkı sağlamasını temenni ediyoruz. Yanı başımızda yaşanan bu kaos ortamının Mersin’e büyük zararlar verdiği, kent ekonomisini olumsuz etkilediği önemli bir gerçektir.”

Ali Ekber ŞEN / MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!