Sanayi, turizm ve tarım şehri

Güncelleme Tarihi:

Sanayi, turizm ve tarım şehri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 17:14

Sakarya’da, Taş Yapı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Hürriyet gazetesinin gerçekleştirdiği ‘Sakarya Ekonomi Zirvesi’nde’ düzenlenen panelde dünyanın içinde bulunduğu ekonomik durum, reel ekonomi, sanayinin gelişimi ve kurlardaki değişimlerin yatırımlar üzerindeki etkisi gibi konular masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Sanayi ve üretim konusunda Türkiye’nin en önde gelen illerinde ilk sıralarda yer alan Sakarya’nın gelecekte de aynı başarıyı sürdürebilmesi için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye’nin en başarılı ihracat yapan illeri arasında üst sıralarda yer alan Sakarya’da, diğer illerde de bu işin başarılabilmesi için neler yapılabileceği tartışıldı.

Panelistlerin yaptıkları konuşmalarda üzerinde durdukları en önemli konu ise Sakarya’da teknolojiyi daha da geliştirerek 30 yıl sonrasında bile aynı şekilde başarılı olması için çalışmalar yapılması gerekliliğiydi. Özellikle sanayi 4.0’a geçişin çok ön plana çıktığı son dönemlerde Türkiye’de bu işi başarabilecek illerin başında Sakarya’nın geldiği ifade edildi. Gerçekleştirilen panel yoğun ilgi gösterilirken, panelin moderatörlüğünü, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent üstlendi. Paneldeki konuşmacılar ise şu isimlerden oluştu: Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, Hürriyet gazetesi ekonomi yazarı Uğur Gürses ve Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Toros. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!