Sanayi Odası ile Üniversite arasında tekstil işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Sanayi Odası ile Üniversite arasında tekstil işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 16:57

Sanayi Odası ile Üniversite arasında tekstil işbirliği

Haberin Devamı

ADANA Sanayi Odası (ADASO) ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole, Adana Valisi Mustafa Büyük’ün de katıldığı ADASO'da meclis toplantısında, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile ADASO Başkanı Zeki Kıvanç imza attı. Daha önce tekstil ve endüstri bölümleriyle gerçekleştirilen protokollerden sonra iki kurum arasındaki 3'üncü protokol hayata geçirildi. Buna göre, Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nde 2016-2017 dönemi son sınıfta okumakta olan 30’a yakın öğrenci, öğretimlerinin 2'nci dönemini işletmelerde geçirecek.

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Başkanı Havva Halaçeli Metlioğlu’nun da hazır bulunduğu protokol töreninde konuyla ilgili görüşlerini açıklayan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, intern staj programına Oda olarak büyük önem verdiklerini söyledi. Kıvanç, tekstil ve endüstri bölüm öğrencilerinin ve işletmelerin uygulanmakta olan staj programından büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı. Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümüne ek olarak gelecek yıl, Gıda, İngilizce İşletme, Çevre Mühendisliği, Makine gibi fakültelerle de işbirliği yapmak istediklerini dile getiren Kıvanç, uygulanacak staj programının öğrencilerin istihdam edilebilme oranını artıracağını kaydetti.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar da programın üniversite- sanayi işbirliğinin en somut örneklerinden birini oluşturduğunu, hem öğrenciler hem de sanayiciler açısından olumlu sonuçlar vereceğine inandığını vurguladı.

ADANA,(DHA)

EŞ(29.3.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!