Sanayi bakanlığından 560 kişi açığa alındı

Güncelleme Tarihi:

Sanayi bakanlığından 560 kişi açığa alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 15:18

FETÖ ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarında 560 personel açığa alındı.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarında 560 personel açığa alındı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin, FETÖ/PDY ile etkin mücadelenin ülke için ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine işaret edildi.     

Bu kapsamda yürütülen çalışma çerçevesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarda 560 personelin açığa alındığı ve söz konusu personel hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.     

Açıklamada, terör örgütüyle ilgili kapsamlı çalışmanın devam ettiği kaydedildi.

EKONOMİ BAKANLIĞINDA GÖREVLİ 15 PERSONEL

Edinilen bilgiye göre, aralarında genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve uzmanların da yer aldığı 15 personel, Ekonomi Bakanlığındaki görevlerinden uzaklaştırıldı.

TELEKOM'DA 198 KİŞİ
Benzer bir kararı Türk Telekom da aldı. Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Güvenlik kuvvetleri ile iş birliği içinde, ülkemizin ve şirketimizin güvenliği ve çıkarlarına ters düşecek her türlü tutum ve davranışı değerlendirerek gerekli adımları atıyoruz. Bu kapsamda bugüne dek 198 şirket çalışanın iş akitlerinin sonlandırılmasına karar verilmiştir."            

BAKMADAN GEÇME!