Sanatta Antalya-Rusya işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Sanatta Antalya-Rusya işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 15:39

Sanatta Antalya-Rusya işbirliği

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - RUSYA Halkları Meclisi Türkiye Temsilciliği, Rusya Başkonsolosluğu, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) işbirliğiyle 'anne ve çocuk' temalı '21. Yüzyılın Madonnası ve İki Ülke İçin Kalp' adlı resim sergisi açıldı.

GSF fuayesindeki serginin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rusya Başkonsolosluğu Antalya Ataşesi Viktor Mikheer, GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, dekan yardımcıları Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu ve Doç. Dr. Zehra Yiğit, akademisyenler ile Rusya Halkları Meclisi Türkiye Temsilcisi Meryem Yermakova birlikte kesti.

Açılıştan konuşan GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, iki ülke arasındaki kültürel etkinliklerin önemi üzerinde durdu, GSF olarak desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Serginin küratörü ve Rusya Halkları Meclisi Türkiye Temsilcisi Meryem Yermakova da Neden Madonna? sorusuna, Madonna'nın güzellik, iffet ve nezaketin simgesi bir kadın ve Rus kültürünün de bir parçası olduğunun altını çizdi.

Meryem Yermakova, Türkiye de yaşayan Rus ailelerin mutluluk fotoğraflarının da yer aldığı resim sergisinin İstanbul ve Bursa'dan sonraki durağının Antalya olduğunu söyledi. Yermakova, "Antalya sergimizin ilki yıl içinde Antalya Kültür Merkezi'nde, ikincisi Tekelioğlu Halk Kütüphanesi'nde üçüncüsü de GSF'de açıldı" dedi.

Yermakova, anne ve çocuk ilişkisini anlatan resimlerin Antalya'dan sonra Adana'da sergileneceğini kaydetti.

Çoğunluğu Rus olmak üzere 50 ressamın birer eserle katıldığı yağlıboya ve akrilik boya çalışması 50 eserin yer aldığı sergi, 18 Ekim Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!