Sanatçılardan Tuba'ya destek

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılardan Tubaya destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 15:52

Sanatçılardan Tuba'ya destek

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de sinema ve dizi film sanatçısı Şeyma Korkmaz'ın ablası Tuba Korkmaz'ı kendisinden ayrıldığı için sokak ortasında bıçakla ağır yaralayan tutuklu sanık Fatih Sağır için mahkemenin Cuma günü karar vermesi bekleniyor. Aralarında Erdal Özyağcılar ve ses sanatçısı Emrah'ın da bulunduğu 32 sinema, tiyatro ve dizi film oyuncusu kendi çektikleri ve "21 Ekim'de Tuba Korkmaz'ın sesi olalım" dedikleri görüntüleri internette yayınlayarak Korkmaz'a destek verdi.
Vişnelik Mahallesi Park Sokak'ta geçen 17 Haziran'da meydana gelen olayda, bir fabrikada seramik mühendisi olarak çalışan 33 yaşındaki Fatih Sağır, bir süre ilişki yaşadıktan sonra kendisini terk eden aynı işyerinde desinatör olarak çalışan 36 yaşındaki Tuba Korkmaz'ı bıçakla çeşitli yerlerinden yaralayıp kaçtı. Ağır yaralanan Tuba Korkmaz, ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, Fatih Sağır da olay yerinin birkaç sokak ilerisine park ettiği otomobilin içerisinde kendini bıçakla yaralayarak intihara kalkıştı. Polisler tarafından araç içerisinde bulunan Fatih Sağır götürüldüğü hastanede, tedavisi yapıldıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Fatih Sağır hakkında Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Tasarlayarak canavarca hisle adam öldürmeye tam teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ikinci duruşması geçen 13 Ekim'de yapıldı. Mütalaada bulunan savcı, sanığın tasarlayarak kasten öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını, ardından olayın teşebbüs aşamasında kalmasını da göz önünde bulundurarak, 13 ile 20 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı 21 Ekim 2016 tarihine erteledi. 
Cuma günü yapılacak olan duruşma için aralarında Erdal Özyağcılar ve ses sanatçısı Emrah'ın da bulunduğu 32 sinema, tiyatro ve dizi film oyuncusu kendilerini cep telefonlarıyla çektikleri ve "21 Ekim'de Tuba Korkmaz'ın ve şiddete maruz kalan tüm kadınların sesi olalım, sessiz kalmayalım. Kadına şiddete hayır" dedikleri görüntüleri 'Youtube'da paylaşarak Tuba Korkmaz'a destek verdi.

 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!