Sanatçılardan 'Ata'yı anma sergisi

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılardan Atayı anma sergisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 11:19

Sanatçılardan 'Ata'yı anma sergisi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - GÜZEL Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi ressamlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu'nun 94'üncü yılı dönümü ve 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında karma resim sergisi açtı.

Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışını, derneğin kurucu üyelerinden ressam Kenan Değer yaptı. Değer, 1992'de kurdukları ve Antalyalı ressamları bir çatı altında toplayan derneğin geçmişteki hizmetleri hakkında bilgi verdi. Kenan Değer, Mustafa Kemal Atatürk'ün sanat ve sanatçıya verdiği önemi "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir", “Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz ise o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur" sözleriyle hatırlattı. Kenan Değer, gelenekselleştirilen ve bu yıl 12'ncisi gerçekleşen 'Atatürk'ü Anma Sergisi'ne emeği geçen sanatçılara, katılımlarıyla destek veren sanatseverlere teşekkür etti.

Keman sanatçısı Tülin Gök'in keman dinletisi eşliğinde açılan ve 35 ressamın yağlıboya, akrilik boya ve karakalem çalışmalarından oluşan farklı konulardaki resimlerinin yer aldığı sergi 12 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!