Sanatçı gündelik hayata duyarlı olmalı

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı gündelik hayata duyarlı olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 22:02

Son sergisini Ankara’daki Siyah Beyaz Sanat Galerisi’nde açan ressam Figen Cebe, gündelik hayatın etkilerini eserlerine yansıttığını söylüyor.

Haberin Devamı

Galeri Siyah Beyaz 2017 sanat sezonunun açılışını ressam Figen Cebe’nin ‘kırmızı görüyorum… siyah karıştırıyorum…’(je vois rouge… je broie du noir…) isimli sergisiyle gerçekleştirdi. Cebe’nin daha önce İstanbul’da sergilemiş olduğu ‘kırmızı görüyorum…’ sergisindeki çalışmalarıyla, yeni oluşturduğu ‘siyah karıştırıyorum…’ serisinin bir arada sunulduğu sergi, ışık, zaman ve hareket konularını boya ve gölge ile harmanlayarak izleyiciyle buluşturuyor. Sanatçıların çevresinde gelişen olaylara karşı duyarlı bireyler olması gerektiğinin altını çizen Cebe, “Bu sergide kendi düşüncelerimi siyahın ardında gizleyerek yansıtmaya çalıştım” diyor. Siyahı farklı renklerin karışımından elde eden sanatçı, büyük boyutlarda tuvaller kullanarak kendine özgü oluşturduğu tekniğin izleyiciler tarafından detaylandırılmasını sağlıyor. Farklı imgelerin negatif-pozitif ilişkisini tuvallere yansıtan Cebe, eserlerin farklı dönemlerde farklı sonuçlar oluşturduğunu ve anlamlarının da bu doğrultuda değişebileceğini söylüyor. ‘kırmızı görüyorum...siyah karıştırıyorum…’ sergisi 6 Şubat’a kadar ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı

TEK RENK TABLOLAR

“Yıllardır spesifik imgeler etrafında oluşturduğum dili, bu sergide tek renk tablolarla sürdürmeye çalıştım. Sanatçıların gündelik olaylara duyarlı olması gerekiyor, bu doğrultuda son dönemde yaşam ve ona ait yaptığım çıkarımları tuvallere yansıttım. Resimlerimde, siyah olarak algılanan renk aslında çeşitli renklerin en koyu halidir. Bu yüzden, elde etmek istediğim atmosfere en uygun siyahı kendim karıştırmayı tercih ediyorum.“

BAKMADAN GEÇME!