Sanatçı Balıklar

Zodyak’ın son burcu olan Balık tiplerinin başkaları tarafından anlaşılması mümkün olmayan özellikleri vardır.

Hatta kendisi de kendini anlayamaz. Fakat kendinin dışındaki hemen herkesi anlayabilir. Çünkü burçlar kuşağının son burcu olması, bütün burçların özelliklerinin bilgisini içinde barındırmasına neden olur. Ayrıca, şayet ’karma’ya inanıyorsanız, yani tekrar doğmak ve her doğuşta başka özellikler kazanmak gibi bir fikir size yatkın geliyorsa, o zaman Balık burcu son burç olduğu için diğer bütün burçların tecrübelerini yaşamış oluyor ve diğer burçların özelliklerini de kendi içinde barındırıyor demektir. Fakat, en fazla gösterdiği özellik, en belirgin olandır ve bu durum kişi hakkında fikir verir. Balıklar açısından bu açıklama en mistik olanıdır. Bir de doğa açısından inceleyecek olursak, durumun bundan çok farklı olmadığını anlayacaksınız. Tabii bu işi çözmek için doğayı iyi tanımak gerekiyor. En azından balıkları...

Balık burcu tipleri tıpkı denizlerde yaşayan balıklar kadar çok çeşitlilik gösterir. Okyanusların en dibinde karanlık sularda yaşayan ve gün ışığına çıkmayan balıklar, nehrin üzerinde sıçrayanlar, korunmalı bir biçimde akvaryumlarda yaşayanlar... Köpekbalığından yunuslara, kaya balıklarından balinalara ve aklınıza gelen ne çeşit balık varsa, Balık burcu tipleri de benzer şekilde çeşitlilik gösterir. Durum böyle olunca da tanıdığınız bir Balık, diğer bir Balık’a benzemeyecektir. Tabii ortak özelliklerinin dışında. Bütün balıklar kaygan ve kıvraktır. Ve suyun hassasiyetine sahiptir.

Balıklar’ın hepsi suyun gizemini bünyelerinde barındırırlar. Kimi bu taraflarını açıkça ortaya koyarken kimileri de büyük bir ustalıkla gizler. Fakat Balık tipleri son derece gizemli bir çekiciliğe sahiptir. Normal yürüyüşleri bile dans ediyor izlenimi uyandırabilir. Zaten dünyanın ünlü dansçılarının büyük bir bölümü Balıktır. Balık olmasa bile mutlaka Balık etkisinde doğmuştur.

Müzik, dans ve sanat. Bir Balık tipini tarif etmek için bu üç kelime yeterli. Çünkü, Balık’ın müzisyen, dansçı, ressam veya sanatın herhangi bir alanında çalışması gerekmez. O doğuştan sanatçıdır. Başka her şeyi yapabilir. Reklamcı, işletmeci, mühendis, doktor olabilir. Hatta iyi cerrahların kuvvetli Balık etkisi aldığını söyleyebilirim. Aklınıza gelebilecek her türlü iş kolunda Balıklar’a rastlayabilirsiniz. Üstelik hemen her alanda çok başarılı olabilir. Çünkü sanatçı ruhunu yaptığı işe yansıtır. Şayet yansıtamazsa hasta olur. Fakat yürürken bile dans eden bir Balık mutlaka sanatçı yönünü göstermeyi başaracaktır.

Rüyalara dikkat

Kuzey Ay Düğümü ile Uranüs arasındaki etkileşim ilginç karşılaşmalar olabileceğini ve özellikle kaderi olayların meydana gelebileceğini işaret ediyor. Oğlak burcunda ilerleyen Ay, sabahın erken saatlerinde Uranüs-Ay Düğüm arasındaki etkileşimi harekete geçirecek. Bu sabah geçmiş ve geleceğe ait ilginç rüyalar görmüş olarak uyanabilirsiniz. Özellikle Balık, Başak, Oğlak, Yengeç, Boğa ve Akrep burcunun ikinci 10 günlük devresinde doğmuş olanlar etkilenecekleri düşler görebilecekleri gibi kaderlerindeki kişiyle de karşılaşabilirler.
Yazarın Tüm Yazıları