'Sanat ve Biz' sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sanat ve Biz sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 15:55

'Sanat ve Biz' sergisi açıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) tarafından, zihinsel engelli bireylerin sesini sanat yoluyla duyurmayı hedefleyen “Sanat ve Biz" projesiyle, dünyaca ünlü 12 klasik resim down sendromlu gençlerin fotoğraflarıyla birleştirildi. Büyük ilgi çeken sergi İzmir'in yeni yaşam merkezi MaviBahçe AVM'de sergilenmeye başladı.

İZEV tarafından zihinsel engelli bireylerin hayata katılması amacıyla 'Farklıyız ama biz de varız' sloganıyla hayata geçirilen 'Sanat ve Biz' isimli sergi, MaviBahçe AVM'de açıldı. 4 Haziran'a kadar açık kalacak sergi için dünyaca ünlü 12 tablonun yüzlerinin down sendromlu gençlerin yüzleriyle değiştirildi.  Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sergiyi ziyaret etti. Başkan Akpınar, projede görev alan down sendromlu İsmail Tan Aytıs ile uzun uzun sohbet etti.

ANNELER ARAYIP, 'BİZİM ÇOCUĞUMUZA DA PROJEDE YER VERİN" DİYOR

Proje Yürütücüsü Hakan Kural, serginin Eylül ayında yurtdışına açılacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Engelli gençlere sadece garsonluk yaptırılıyor, ya da podyuma çıkartılıyorlar. Ben de öyle bir şey yapalım ki hem uluslararası bir dili olsun istedim. Bu projede ana öğe onlar, fotoğraflarda da onlar var.  Pek çok anne evinde çocuğu ile saklanırken, artık o anneler, 'projede bizim çocuğumuza da yer verin' demeye başladı. Sergi Eylül'den itibaren yurt dışına açılıyor. İkinci serimiz 'Hayvanlar ve Biz' çalışması ise çok yakında başlayacak."

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı Genel Koordinatörü Merve Kılıç, projeyle zihinsel engelli bireylerin 'Hayatın her alanında biz de varız' dediğini belirterek, “Amacımız down sendromlu ve zihinsel engelliler hakkında doğru farkındalık bilgisi vermek. İnsanlar bu çocukların belli aşamaya kadar sosyalleşebildiklerini biliyorlar. Ancak onlar çok daha fazlasını başarabiliyorlar. Sergiyi gezenler, özel çocukların birer star gibi bu projenin merkezinde yer alabildiklerini, kendi mesajlarını verebildiklerini görüyorlar. Proje kapsamında dünyaca ünlü 12 tablonun yüzlerini down sendromlu gençlerin yüzleriyle değiştirildi. Gelen insanlar downlu gençlerle sohbet etme imkanı da buluyorlar.  Bu çalışma Türkiye'nin dünyaya bir sosyal sorumluluk projesi götürebileceğini de gösterdi. 13. sergimizi MaviBahçe'de açtık. Burada çok güzel karşılandık, çok mutluyum" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!