Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri

Güncelleme Tarihi:

Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

En iyi oyun yazarı ödülü, Ankara DT’de sahnelenen Gizler Çarşısı adlı eserin yazarı Turgay Nar, ile Ekin tiyatrosu’nda sahnelenen Heccav’ın yazarı Semih Çelenk’e verildi.

Sanat Kurumu 2009-2010 sezonu tiyatro ödüllerini kazananlar açıklandı. Sanat Kurumu Başkanı İlker Çetin ve Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Atila Sav, Gülşen Karakadıoğlu, Dr. Türel Ezici, Filiz Elmas, Şenol Tiryaki, Nurkut İlhan, Atila Gürçay ve Ali Rıza Kars’tan oluşan seçici kurul değerlendirmesini yaptı.

Engeller ortadan kalkar

Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Vakfında (TOBAV) düzenlenen basın toplantısında, Sanat Kurumu Başkanı Çetin tarafından ödüle layık görülenler açıklandı. Çetin, kurumun bir kültür ortamı oluşturduğunu ifade etti. Gençlik Parkı’nda tarihi eski Göl Gazinosu’nda faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Çetin, şunları söyledi: “Son dönemlerde mekanımızla ilgili çeşitli sıkıntılarımız var, bunların bir bölümünü hukuksal olarak çözdük. Her şeye rağmen biz mekanımızın bir kültür ve sanat mekanı olarak Ankara’nın anlamlı yerlerinden Gençlik Parkı içinde olmasını ve Ankaralılara hizmet vermesini diliyoruz. Umarız, bu yoldaki çabalarımız destekle karşılanır, engeller ortadan kalkar.”

Nar ve Çelenk’e En İyi Oyun Yazarı Ödülü

Yapılan değerlendirme sonucunda, “En İyi Oyun Yazarı” ödülü, Devlet Tiyatrolarının 60. yılı nedeniyle dünya prömiyeri yapmış olan eserlerden Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenen “Gizler Çarşısı” adlı oyunun yazarı Turgay Nar’a ve Ankara Ekin Tiyatrosu’nda sahnelenmiş olan “Heccav” oyunu yazarı Semih Çelenk’e verildi. Ayrıca Konya DT tarafından sahnelenen “Gılgameş” adlı oyunun yazarı Şirin Aktemur Toprak ve Gökhan Aktemur ile Ankara DT tarafından sahnelenen “Krem Karamel”in yazarı Zeynep Kaçar, “Övgüye Değer Oyun Yazarı” ödülüne layık görüldü.

En İyi Sahne Tasarım ödülü Bengi Günay’a

En İyİ Yönetmen ödülü, Ankara’da Dip Sahne yapımı “Mojo” oyununda, bilinenden farklı bir tiyatro mekanını özgün bir yaklaşımla değerlendiren İlham Yazar’a verildi.

En İyİ Kadın Oyuncu ödülü, Ankara DT yapımı “Kerbela”da, koro başındaki farklı anlatım boyutlarını bir arada tutan ve oyunun vurgusunu belirleyen güçlü yorumu nedeniyle Rengim Samurçay’ın oldu. Oyun atölyesinin ‘7 Shakespeare Müzikali” yapımının 4 soytarısı, Evrim Alasya, Seren Öztürk, Zeynep Alkaya ve Tuğçe Karaoğlan da “Övgüye Değer Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı.

En İyİ Erkek Oyuncu ödülü, “Mojo” adlı eserde sergilediği ince nüanslı oyunculuk nedeniyle Nusret Şenay’a, “Övgüye Değer Erkek Oyuncu” ödülü ise “Kerbela” adlı oyundaki İmam Hüseyin yorumuyla Erdinç Gülener’e verildi.

En İyİ Sahne Tasarım ödülüne, Ankara DT yapımı “İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar” oyunundaki incelikli çalışmasıyla Funda Karasaç layık görüldü.

En İyİ Gİysİ Tasarım ödülüne, ‘7’ Shakespeare Müzikali’ndeki esprili çalışmasıyla Bengi Günay, değer bulundu.

En İyİ Işık Tasarım ödülü, “Kerbela”daki ayrıntılı çalışmasıyla Yakup Çartık’a, “En İyi Hareket Tasarım” ödülü ise ‘7’ Shakespeare Müzikali’ndeki performansıyla Gizem Erdem’e verildi.

En İyİ Müzİk Ödülü “Kerbela” için yaptığı başarılı müzik nedeniyle Tahsin İncirci’ye, “En İyi Yayın Tasarım Ödülü” de DT’nin 60. yıl dönümü nedeniyle dünya prömiyeri yapılan yerli oyunların afişlerinin yaşayan görsel sanatçılarımız tarafından hazırlanması yönünde özenli çabalar harcayan DT Genel Müdürlüne verilmesi kararlaştırıldı.

En İyİ Yapım ödülüne Stüdyo Sahne’de sunulan Sevim Burak’ın yazdığı “İşte Baş, İşte Gövde, İşte Kanatlar” oyununda seyirci ve sahne mekanlarının kullanımındaki çarpıcı deneysellik nedeniyle Ankara DT layık görüldü.

Jürİ Özel ödülü ise tiyatro sektörüne hizmet eden, son dönemde opera ve bale sanatını da kapsamı içine alan “Sahne” dergisinin oldu.

Sanat Kurumu Başkanı İlker Çetin, “Plastik Sanatlar” alanında ödül kazananları Ekim ayı içinde açıklayacaklarını, ödül törenlerinin ise devam eden aylarda yapılacağını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!