Sanat kurumlarından yeni yıla merhaba

Güncelleme Tarihi:

Sanat kurumlarından yeni yıla merhaba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2006 00:00

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta değişik sahnelerinde 11 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 2 yapıtla sanatseverlerin karşısına çıkacak.

SANAT kurumları, değişik etkinliklerle 2007 yılına "merhaba" demeye hazırlanıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta değişik sahnelerinde 11 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 2 yapıtla seyirci karşısına çıkacak.

Başkentte hafta boyunca yapılacak sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

TİYATRO ÇAYYOLU TİYATROSU: Refik Erduran’ın yazdığı, rejisörlüğünü Murat Atak’ın yaptığı "Elele", 5 Ocakta sahnede. Dekor tasarımı Sertel Çetiner’e, kostümleri Sevgi Türkay’a, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç’e ait olan eserde, Altan Gördüm, Yunus Emre Bozdoğan, Murat Çıdamlı, Erdal Küçükkömürcü, Tomris Çetinel, Elvin Beşikçioğlu, Neşe Baykent, Gaye Filiz Çele, İpek Çeken, Haluk Cömert, Yavuz Sepetçi, Nihat Hakan Güney, Tolga Çiftçi, Erdinç Gülener, Tolga Tuncer, Erdinç Doğan ve Sedat Keçeci görev alıyor. Eser, milli mücadede yaşanan zorlukları sahneye taşıyor.

İRFAN ŞAHİNBAŞ ATÖLYE SAHNESİ: Sophokles’in eserinden Güngör Dilmen’in Türkçe’ye kazandırdığı "Antigone" Ayşe Emel Mesçi’nin rejisiyle dünden itibaren İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde olacak. Güngör Dilmen’in kaleme aldığı, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği "Kurban", 4 ve 5 Ocakta sanatseverlerle buluşacak. Dekor tasarımı Sertel Çetiner’e, giysi tasarımı Nalan Türkoğlu’na, ışık düzeni Zeynel Işık’a ait olan oyunda, Miraç Eronat, Ahmet Erkut, Rengin Samurçay, Kurtuluş Şakirağaoğlu, Ötüken Hürmüzlü, Teoman Gülen, Saliha Karahasan ve Efe Çetiner rol alıyor.

MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ: Semih Sergen’in yazdığı Haluk Cömert’in yönettiği "Son Kuşlar" seyirci ile buluştu.

ODA TİYATROSU: "Canlı Yayın" ve "Köprüdeki Adam" oyunları dünden itibaren sahnelenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu, Guy Foissy’nin tek perdelik iki oyunu ard arda sahneleyecek. Mustafa Şekercioğlu’nun yönettiği "Köprüdeki Adam" hayatının karmaşasından bıkıp intihar etmek için köprüye gelen bir adam ile haber yapmak için olay yerine gelen gazetecinin arasında gelişen ilişkiyi anlatıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!