Sanat için buluştular

Güncelleme Tarihi:

Sanat için buluştular
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 16:30

300’e yakın sanatçı ile binlerce eserin yer aldığı Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı, ATO Congresium’da başladı. Fuarda, dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda galeri ile müze koleksiyonu yer alıyor.

Haberin Devamı

Uluslararası düzeyde bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı, 300’e yakın sanatçı ile binlerce eseri Ankaralı sanatseverlerle buluşturdu. ATİS Fuarcılık tarafından düzenlenen etkinlikte dünya ve Türkiye’den pek çok sanatçı, galeri ile müzenin koleksiyonundan oluşan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. ATO Congresium’daki açılış kokteyline Küba, Gürcistan, Panama büyükelçileri, çok sayıda yabancı misyon görevlisi, sanatseverler ve seçkin davetli katıldı.
Açılışta konuşan ATİS Fuarcılık Başkanı Bilgin Aygün, Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı ile sanat galerileri, müzeler, sanatsal eğitim kurumları, sanatçılar ve sanata ilgi duyanların uluslararası düzeyde bir araya gelerek yeni paylaşımlar, başlangıçlar ve kazanımlar sağlayacağı bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Açılışta ayrıca Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi ressamlar da, konuşmalarında fuarın Ankara’nın sanat hayatına yaptığı katkıdan bahsetti. 

Haberin Devamı

Sanat için buluştular

CANLI PERFORMANSLAR

Fuarda, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İsviçre, Kanada, Kore, İran, Gürcistan ile Küba ve Güney Kore gibi ülkelerden galeri ve sanatçıların koleksiyonları yer alıyor. Resimden fotoğrafa, heykelden enstalasyona kadar sanatın her dalından eserlerin görücüye çıktığı etkinlikte çocuklara yönelik programlar, paneller, dinletiler ve atölye çalışmaları yapılacak. Çankaya Belediyesi de geniş sanat koleksiyonu ile fuarda yer alıyor. Çağdaş sanatın önde gelen isimleri söyleşi ve canlı performanslar gerçekleştirecek. Müzeler, üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleri, sanatsal ürün malzemeleri ve kitapevlerinin de bulunacağı fuar 13 Mart pazar gününe dek, 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Edip Akbayram ve eşi Ayten Akbayram da fuara heykel çalışmalarıyla katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!