Sanat güneşinin şarkıları dinleyiciyle buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Sanat güneşinin şarkıları dinleyiciyle buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2017 14:01

Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı Limak Filarmoni Orkestrası, Limak Vakfı’nın organizasyonuyla, sanat güneşi Zeki Müren’in en sevilen şarkılarını 4 Ekim’de Ankara Congresium’da seslendirecek.

Haberin Devamı

Limak Vakfı, bu kez çok farklı bir alanda sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Geniş kitleleri çok sesli müzikle buluşturmayı amaçlayan Vakıf, Limak Filarmoni Orkestrası kuruluşunu tamamladı. Letonya Ulusal Operası’ndan dünyaca ünlü Moskova Bolşoy Tiyatrosu’na, Berlin Deutsche Oper, Viyana Wiener Staatsoper, Münih Bayerische Staatoper, Napoli San Carlo, Arena Di Verona, Teatro Regio di Parma, Teatro Filarmonico Verona ve Fransa Limoges ile Reims operalarına yüzlerce kez sahnelerde başrolde yer alan Türk tenor Murat Karahan liderliğinde ve sanat yönetmenliğinde kurulan orkestranın ilk konserini yine müzikseverlerin yakından tanıdığı şef Rengim Gökmen yönetecek. Orkestranın en büyük sürprizi ise sanat güneşi Zeki Müren’in şarkıları olacak.

KONSERLER YURT DIŞINA TAŞACAK

Konuyla ilgili bilgi veren Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “Limak olarak bugüne kadar hep sanata destek verdik. Sanatın toplum için öneminin farkındayız. Limak Filarmoni Orkestrası’nı kurarken müziğin evrensel bir dil olmasından hareketle Türk müziğinin daha evrensel bir formda yeniden yorumlanmasını hayal ettik. Umarım başarılı oluruz. Bizimle bu yolculuğa çıkan ünlü tenorumuz Murat Karahan ve Rengim Gökmen’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!