Sanat galerisinden balık lokantasına

Ayfer Toprak, işadamı Halis Toprak’ın altı kızından biri. Ayfer Hanım, sanata olan düşkünlüğüyle bilinir.

Toprak Sanat Galerisi’nin sahibi olduğu gibi yönetimiyle birebir ilgilenir. Ayfer Hanım, beş aydır Cengiz Karavan adlı gençle birlikte. Bu aşk geçtiğimiz yaz aylarının başında başladı. Birlikte Bodrum’da tatil yapan ikiliyi, geçtiğimiz haftalarda da Rumelihisarı konserlerinde ve buzADA’da gördüm. Ayfer Hanım, sevgilisi Cengiz Bey’in iknasıyla yeni bir işe soyundu. Toprak, Cengiz Karavan ile İstinye’deki eski Şaziye Bar’ı aldı. İkili, Ella adında bir restoran-bar açmaya hazırlanıyor. Balık ve sushi ağırlıklı menüde oldukça iddialılar. Bu işlere yabancı olduğunu bildiğim Ayfer Hanım ile Cengiz Karavan’ın kış aylarında nasıl bir performans sergileyeceklerini bekleyip göreceğiz.

Dostlara davet

Diş doktoru Nilgün Büke, geçtiğimiz hafta Kavacık, Göksu Evleri’ndeki triplex evinde dostlarına davet verdi. 30 kadar arkadaşının katıldığı davete sosyetemizin kalburüstü isimleri katıldı. Eşi Kemal Bey’den yıllar önce boşanan Nilgün Hanım, iki yetişkin kız annesi olmasına rağmen yaşıtı hanımlar arasında güzelliği ve zerafetiyle fark ediliyor.

Kayınvalidenin doğum günü

Hülya Avşar’ın kayınvalidesi Gülümser Çilingiroğlu’nun doğum günü Harbiye Loft’ta ailece kutlandı. Kaya Çilingiroğlu, annesinin kaç yaşında olduğunu soran gazetecileri, ‘Biraz ayıp olmuyor mu arkadaşlar hiçbir bayana yaşı sorulmaz’ diyerek uyardı. Hülya Avşar da ‘Ben kayınvalidemi çok seviyorum, bizim aramızda gelin kaynana ilişkisi yok zaten, arkadaş gibiyiz’ derken yaşlanmaktan korkmadığını da belirtti. Avşar, ‘Dünyanın en güzel şeyi torunlarını sevmek, onları kucaklamak olsa gerek diye düşünüyorum’ dedi.

Markiz’de resim sergisi

Ressam Gülgün Tüzün’ün kişisel resim sergisi 13 Ekim’de Markiz Pasajı’nda açılacak. Sergide yer alan resimlerin satışından elde edilecek gelir Toplum Gönüllüleri Vakfı’na bağışlanacak. Gençlerin öncülüğünde toplumsal barış, dayanışma ve değişim amacıyla 2002 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Toplum Gönüllüleri Vakfı, gençleri sosyal hizmet projeleri üretmeye yönlendiren çalışmaların yanısıra, doğrudan gençlerin eğitimine katkıda bulunacak projelerle de toplumsal gelişimi destekliyor. Markiz Pasajı’nın sponsorluğunda açılan Gülgün Tüzün resim sergisi sonucunda oluşacak fon da üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine kaynak ve ihtiyacı olan öğrencilere burs olarak aktarılacak.

Sosyetik kardeşlerden örnek davranış

Teşvikiye’nin, 1 Eylül itibariyle faaliyete geçen bir derneği var: Aralık Gönüllü Eğitim ve Kültürel Araştırmalar Derneği. Aralık, farklılıkları önemseyen, farklı kültürel birikimlerin, hayat tecrübelerinin bir araya gelmesinden zenginleşme uman bir yapı. Cemiyetin ünlü siması Elif Germiyanlıgil ile kız kardeşi Şirin Yalçın’ın kurdukları derneğin amacı, hayat boyu süren bir faaliyet gören insanları, bir kooperatif mantığı içinde bir araya getirmek. Gül Dürüst’ün kızları Elif ile Şirin, derneği yakın üç arkadaşı ile birlikte kurdu.

Lobi Film’den Perçem geliyor

Lobi Film tarafından çekilecek olan ve Show TV’de ekim ayı içinde yayına girecek ‘Perçem’ adlı dizinin tanıtım kokteyli geçtiğimiz gece, Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda yapıldı. Dizide rol alan tüm oyuncular ve yapım kadrosunun da katıldığı gece, geç vakitlere kadar sürdü.

Ünlü yönetmen Temel Gürsu’nun çekeceği, senaryosunu Yasemen Zorlu’nun yazdığı, Berdan Mardini, Aytaç Arman ve Banu Zorlu’nun paylaşacağı yapımda, Sevda Ferdağ, Sevda Karaca, Fatma Belgen gibi bir döneme damgasını vuran isimler de yer alacak. Lobi Film şirketinin sahibi Ünal Uzun’un projelerinin kendisine heyecan verdiğini belirten konuşmasında gözleri doldu.

Çocuklar için

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali, Cinecity Sinemaları’nın evsahipliğinde 24 Eylül’de başlıyor. 30 Eylül’e kadar sürecek olan festivalde çocukları birbirinden ilginç filmler bekliyor. Festivalde bu yıl, aralarında ortak yapımların da olduğu 20 ülkeden çoğu ödüllü 60’ın üzerinde uzun ve kısa metrajlı film gösterime girecek. Festival izleyicileri, festival süresince Rusya, Fransa, Almanya, İngiltere, İsrail, Türkiye, İsviçre, Arjantin, ABD, Portekiz, Macaristan, Avustralya, Romanya, İran, Hollanda, Kanada, İspanya, Türkmenistan, Yunanistan ve Finlandiya’dan gelen çocuk filmlerini izleme şansı bulacaklar.

Bu gece eğlence var

Etiler’deki eski Club Türk bu geceden itibaren Karafaki Türk olarak hizmetinizde. Karafaki’nin sahibi Göksel Sunter, Can Koç’la ortak oldu ve haftanın yedi günü açık olacak bu kulübe imza attı. Mekanda, pazartesileri Turgut Reyhan, salı ve cumaları Tufan Kayhan, çarşambaları Ümit Besen, perşembe ve cumartesileri Reyhan Ataman, pazar geceleri ise Kibariye sahneye çıkacak. Sunter’in en büyük destekçisi ise her zaman olduğu gibi sevgilisi Eylül Deniz.

Park Orman’da dans

Latin danslarının en heyecan veren, aşkı ve tutkuyu beden diliyle en iyi anlatan dansı salsa ve Latin müziğinin ülkemizde öncülüğünü yapan Mundo Latino, kış sezonunun ilk partisini, 1 Ekim’de Park Orman Dialogue’ta gerçekleştirecek. The Madison Hotel’in katkılarıyla düzenlenen gecede, salsa-mambo’da dünyanın önde gelen ilk üç isminden biri olan ünlü kareograf Juan Matos’a, İstanbul’daki performasında bu kez New Jersey’nin ünlü dansçılarından Candy Mena eşlik edecek.
Yazarın Tüm Yazıları