Sanat eğitimi sempozyumu başladı

Güncelleme Tarihi:

Sanat eğitimi sempozyumu başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 13:20

Sanat eğitimi sempozyumu başladı

Haberin Devamı

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Sanat Eğitimi Sempozyumu başladı. Sempozyumda, 4 ayrı salonda yapılacak oturumlarda 113 bildiri sunulacak ve 105 sanat eseri sergilenecek.

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Sanat Eğitimi Sempozyumu, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi İbrahim Çallı Salonu'nda dün (perşembe) düzenlenen programla açıldı. İki gün sürecek sempozyumda, 4 ayrı salonda yapılacak oturumlarda 113 bildiri sunulacak, 105 sanat eseri sergilenecek. Bu yıl Sürdürülebilir Gelecek için Sanat Eğitimi ana temasıyla yapılacak sempozyumda, Sanat Eğitiminde Sürdürülebilirlik Politikaları, Sanat Eğitiminde Yenilikçi ve Sürdürülebilir Öğretim Yaklaşımları, Sanat ve Tasarımda Sürdürülebilirlik, Sanat Eğitiminde Yeni Değerler ve Eğilimler, Yaşam Boyu Öğrenme ve Sanat Eğitimi gibi konular ele alınacak.

Sempozyumun açılışında şefliğini Dr. Aykut Önder Sarıçiftçi'nin yaptığı Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Çok Sesli Korosu konser verdi. Konserin ardından PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efe Akbulut sempozyumun açılış konuşmasını yaptı. Prof. Dr. Efe Akbulut, bu yıl ilki düzenlenen sempozyumun amacının, gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için sanat eğitiminin rol ve sorumluluklarını tartışmaya açmak, kültürel çeşitlilik ve etkileşim, çevreye duyarlılık, sosyal adalet, doğrudan demokrasi ve şiddet karşıtlığı konularını sanat eğitimi ekseninde irdelemek olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan bu yıl ilki yapılan sempozyumun gelecek kuşakların sanat eğitimi açısından önemli olduğunu belirterek, "Bilgilenme, yaratıcı düşünme ve sanatsal anlatım, sanatsal eğitimin ekseninin temel aşamaları olup, kültürel çeşitlilik, ekolojik duyarlılık, sosyal adalet ve demokrasi bu eğitimin hedeflerine ulaşmada temel faktörler olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelecek kuşaklar için sanat eğitimini rol ve sorumluluklarının her noktada inceleneceği ve ele alınacağı bu sempozyum sonuçlarının müzik ve sanat eğitimi noktasında yeni ufuklar açacaktır" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!