Sanallığa sıkışan program Sunucusu

Güncelleme Tarihi:

Sanallığa sıkışan program Sunucusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 00:00

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun (ADT) yeni oyunlarından “Krem Karamel”de “stüdyoya sıkışmış, sanallığın içinde yaşamaya hapsolmuş” bir yemek programı sunucusu anlatılıyor.

Zeynep Kaçar’ın yazdığı, yönetmenliğini Ünsal Coşar’ın yaptığı ve 27 Ekim’de ilk kez seyirciyle buluşacak tek kişilik oyun, bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Yönetmen Coşar, oyunun yazarı Zeynep Kaçar’ın genellikle kadınların toplum içindeki sorunlarına ve toplumun duyarsızlığına yönelik konulara ağırlık verdiğini belirterek, “Krem Karamel”de de bunun anlatıldığını söyledi.
Kadının bakış açısını oyuna katmak için bazı değişiklikler yaptıklarını anlatan Coşar, “Oyunun odağında, medyanın, televizyon programlarının sahteliği, sahteciliği, sanallığı ve insanları nasıl kandırdığı var. Kadının toplum içinde çektiği sıkıntılar devam ediyor. Yazarımızla gerekli görüşmeleri yaptık, finali bu şekilde değiştirdik” dedi.

Superman kurtaracak mı?

Servet Pandur’un oyunda, yemek programını hazırlayan ve sunan bir kadını canlandırdığını belirten Coşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oyun, bir yemek programı stüdyosunda geçiyor. Oyuncumuz da yemek programını hazırlayan ve sunan kişi. O günün yemek tariflerinin tatlı kısmında krem karamel bulunduğu için oyunun adı Krem Karamel. Oyunda ana yemeğimiz, her şey Türk mutfağından. Ama yazarımız tatlı kısmında bizden uzak bir tarif tercih etmiş. Oyunda sıkışıp kalmış bir sunucu var, stüdyoya sıkışmış. Bu sanallığın içinde yaşamaya hapsolmuş. Şikayetçi ve kurtulmak istiyor. Bildiğimiz süperman bu kadını kurtarmak üzere geliyor. Kurtarıp kurtaramadığını söylemeyelim.”

Coşar, oyunun konusunun “dram” olmadığını, “kara mizah” olarak tanımlanabileceğini ifade ederek, seyircinin zaman zaman tebessüm etmesini beklediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!