Sanal 'soygun'un yeni adı 'cepte.club'

Güncelleme Tarihi:

Sanal soygunun yeni adı cepte.club
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 17:30

Şu sıralar Türkiye’de çok sayıdaki cep telefon kullanıcısı benzer bir sorun yaşıyor. Kullanıcılar, haberleri olmadan Cepte.club adlı bir siteye abone ediliyor. Aboneden tek seferde 30 lira kesiliyor. Aboneliğin iptali için GSM şirketi arandığında yanıt alınamıyor. Cepte.clup’a ulaşmak ise uzun uğraşlar gerektiriyor. Anılan servisin bağlı olduğu şirket adına yapılan açıklamada ise, hem onay sürecinin hem ücretlendirmenin GSM operatörü tarafından yapıldığı savunuldu.

Haberin Devamı

Gün geçtikçe artan akıllı telefon kullanımı her ne kadar yaşantımızı kolaylaştırsa da beraberinde bir dizi riski getiriyor.

Sanal soygunun yeni adı cepte.club

Her şey, akıllı telefondan internette gezinirken farkında olmadan tıklanan bir reklâm veya haberi okurken başlıyor. Yüzlerce kişinin forumlarda ve şikayet sitelerinde yer alan paylaşımlarına göre, sözü edilen abonelik “Cepte.club" olarak geçiyor. İddiaya göre, bu site, kullanıcıya komik bir takım video izlenmesi imkanı sağlıyor. Ancak, internette söz konusu videolara ilişkin binlerce açık site var.

Sanal soygunun yeni adı cepte.club

Haberin Devamı

TEK SEFERDE 30 LİRA

Cepte.club isimli siteye girildiğinde, büyük bir GSM operatörü ile yakın çalışıldığı izlenimi veriliyor. Sitenin giriş için GSM numarası ve şifre talep ediliyor. Bu siteye masa üstü bilgisayardan girilmeye çalışıldığında da yeni bir üyelik istiyor.

O UYARIYI TIKLADI MESAJ GELDİ

Kullanıcı, durumun farkına vardıktan sonra doğrudan bağlı olduğu GSM şirketini arıyor ancak buradan aldığı yanıt olumsuz. GSM şirketi personeli sorunun kendileri ile ilgili olmadığını söylüyor. Benzer mağduriyeti yaşayan çok sayıda kişiden biri olan A.O.D bu sitenin mağdurları arasında.

TATLI TARİFİ ARARKEN CEPTE.CLUB 30 TL'Yİ ÇEKTİ

A.O.D. internette tatlı tarifi ile ararken karşısına “18 yaşından büyük olduğunuzu onaylamanız gerekiyor” şeklinde bir uyarı çıktı. A.O.D. tereddüt etmeden bunu tıkladı. Birkaç saniye sonra ise telefonuna bir SMS geldi. Anılan SMS’de, Cepte.club üyeliğinin başlatıldığı, bu hizmetin bedelinin ise 30 lira olduğu belirtildi. A.O.D’ye uzun uğraşlar sonrası kesilen 30 lirasının iade edildiği mesajı geldi.

Ancak A.O.D henüz faturası gelmediği için bundan emin olamadığını ifade etti.

ÜCRETİN NEDEN ALINDIĞI BELİRSİZ

Çok sayıda mağdur, sitenin çağrı merkezine ulaşmaya çalışıyor; ancak bu hiç de kolay değil. Gazeteci olarak aradığımız çağrı merkezi çalışanı, hangi şirket adına çalıştığını belirtmediği gibi, söz konusu ücretin neden alındığı ile ilgili bilgi veremeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

ÖNCE ONAY SONRA HİZMET

Konu ile ilgili açıklama ise Cepte.club servisinin de bünyesinde olduğu Teknasyon Yazılım San. ve Tic. Şti'nin avukatı Gökhan Ahi tarafından yapıldı. Av. Ahi şirket adına yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti:

"Cepte club servisi, mobil operatör abonelerine video izleme hizmeti veren abonelikle sunulan katma değerli servislerden biri. Abonelerin BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) ve operatör servis standartlarına uygun şekilde abonelik başlattıkları, servis kapsamındaki videoları cep telefonları üzerinden sınırsız izleyebildikleri ve diledikleri zaman yine uygun kurgular üzerinden aboneliklerini iptal edebildikleri ücretli bir video eğlence paketidir. Bunun gibi aynı kurguda pek çok eğlence ve bilgi servisi çeşitli servis sağlayıcılar tarafından sunulmakta.

Haberin Devamı

Servisin abonelik süreçlerinde, mobil operatörler tarafından belirlenen standartlar esas alınmakta ve operatör onayı alındıktan sonra hizmet vermektedir.

ÜCRETLENDİRMEYİ OPERATÖR YAPIYOR

Talep sonrasında, aboneye servisin nasıl iptal edilebileceği ve müşteri hizmetleri numarasını içeren bilgiler, SMS kanalıyla iletilmekte. Ücretlendirme operatörler tarafından yapılmakta. Ayrıca tüm servis kurguları operatörler tarafından da sürekli olarak denetlenmektedir.

Ayrıca, yazıdaki şikayette de ifade edildiği şekilde, talep olması halinde servisi kullanmayan abonelerin iadeleri, müşteri memnuniyeti açısından tarafımızca olumlu değerlendirilmekte ve ücret iadesi gerçekleştirilmekte."

Haberin Devamı

PARANIN BÜYÜK KISMI OPERATÖRE

Öte yandan, Teknasyon Yazılım şirketinin Ekim 2014'te kurulduğu anlaşıldı. 2.5 milyon TL sermayeli şirketin üç ortağı bulunuyor. Şirketin yüzde 40'arlık hissesi Mustafa Sevinç ve Mustafa Vardalı'ya, kalan yüzde 20 hisse ise Burak S. Sağlık'a ait. Şirkete bağlı Cepte.club'un yanı sıra 5-6 servisinin daha olduğu anlaşıldı. Edinilen bilgiye göre, söz konusu servsiler nedeni ile alınan ücretin önemli bir bölümü GSM operatörüne, kalan kısmı ise şirkete kalıyor.

Benzer bir sıkıntının mağduru olmamak için alınacak en etkili tedbir: 'Şartları okumadan ve servisin ne olduğunu anlamadan bir şeyi tıklamayın'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!