Sanal seks bağımlılığımdan bir türlü kurtulamıyorum

17 yaşında sanal seks yaparken bekaretimi bozdum. Çok pişmanım ama sanal seks tutkusundan bir türlü vazgeçemedim, sanki bağımlılık gibi...

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, bu mektubu sadece sizden akıl almak için yazıyorum. Tabii bu arada genç okurlarınıza uyarıcı olabilirsem ne mutlu...
Ben 21 yaşında bir genç kızım. 17 yaşındayken bekaretimi kaybettim. Bekaretimi sanal seks yaptığım sırada kendimi tatmin ederken bozdum. Yıllardır çok pişmanım. Olayın üzerinden beş yıl geçmesine rağmen bunu kimseye söyleyemedim.
Ancak çok pişman olmama rağmen sanal seks tutkusundan da bir türlü vazgeçemedim, sanki bağımlılık gibi...
Üstelik kızlığımı internette kaybetmeme rağmen, geleceğimi de internet üzerine kurdum. Şu anda bir meslek yüksekokulunda bilgisayar öğrencisiyim. Ailem çok anlayışlı ama bu durumu elbette kaldıramazlar. Evlilik benim için artık uzak görünüyor. Bir erkeğe bu durumu nasıl açıklayabilirim? Ablacım ne olur yardım et bana... Ailem benim için resmen parçalanıyor. Bense utancımdan artık onların yüzüne bakamıyorum. Ne olur bana bir yol göster abla.
Rumuz: Günahkar

Haberin Devamı

Sevgili kızım, internette seks yapıldığını ilk duyduğumda, çok şaşırmıştım. Bunun nasıl olabileceği hakkında en ufak bir fikrim yoktu elbette. Sonra gençlerle konuştum, araştırdım ve öğrendim. Şimdi senin de böyle bir alışkanlık edindiğini düşünüyorum. Ve düşündüğünün aksine, gençler arasında bu çok da az rastlanan bir şey değilmiş. Bir tür mastürbasyon denebilir bu davranışa. Ve çok masum olmasa da, bu mastürbasyon sırasında bekaretini kaybetmen, kendini bu kadar suçlamanı, bu kadar aşağılamanı gerektirmez.
Bir yanlışlık yapmışsın, bu hatadan dönmen her zaman mümkün. Herkese söylemen de gerekmez. Ama günün birinde sanal değil de gerçek bir sevdiğin olduğunda, onunla evlenmeyi düşündüğünde, o insana kendi kendini tatmin ederken bekaretini kaybettiğini açıklarsın. Dilerim bu olgunluğu gösterecek ve sana inanacak biri çıkar karşına.

Görme engelli okurumdan mektup var

Sayın Güzin Abla, size bu satırları görme engelli bir okurunuz olarak yazıyorum. Köşenizde sürekli erkekleri kötüleyen, hatta “erkekten asla dost olmaz” gibi kırıcı iddialarda bulunan okurlarınız olduğunu fark ediyorum.
Hiçbir kadın, erkekler hakkında böyle genelleme yapmamalı. Öyle erkekler vardır ki kadınları kâğıt mendil gibi kullanıp atar ama diğer yandan bazı erkekler de kadınının her zaman yanında olur. Sizin de dediğiniz gibi, erkeklerden çok güzel arkadaş da olur, ancak adam gibi erkeklerden...
Rumuz: N.B.

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, hiç kimse melek değil. Onun için genelleme yapmamalıyız. Erkeklerden de gerçek dost olabiliyor. Ama bunun yanı sıra korkunç erkeklere de rastlanabiliyor.
Tıpkı sevgi yumağı olarak düşündüğümüz kadınlardan, kötülükler yapabilenler çıkabildiği gibi. Önemli olan hayatta iyi insanlara rastlayabilmek, onları diğerlerinden ayırt edebilmek...

Yazarın Tüm Yazıları