Samsun'un tekli eğitim hedefi 2019

Güncelleme Tarihi:

Samsunun tekli eğitim hedefi 2019
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 17:12

Samsun'un tekli eğitim hedefi 2019

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, bir hedef koyarak 2019 yılında Samsun’da ikili eğitimi bitirip tekli eğitime geçileceğini söyleyerek "Tekli eğitime geçmek için en az 30-40 okula ihtiyacımız var. Bunu sağlayalım. Bunu başardığımız zaman Türkiye’de tekli eğitime geçmiş tek il Samsun olacaktır ve Samsun bu konuda örnek bir il olacaktır" dedi.

Vali İbrahim Şahin, Fahrettin Ulusoy İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım dersleri ile diğer tüm derslerde hazırlamış oldukları yılsonu sergisine ve Samsun Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığının katkılarıyla oluşturulan Bilgi Teknolojileri sınıfının açılış törenine katıldı.

Programa katılmak üzere okula gelen Vali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, okul müdürü Mehmet Altunışık, öğretmenler ve öğrenciler tarafından çiçekle karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okulun yapılmasında emeği ve katkısı bulunan eğitim gönüllüsü ve iş adamı Fahrettin Ulusoy, bir teşekkür konuşması yaptı.

Ardından konuşan Vali Şahin, "Anneler günü öncesi Muğla ilinde meydana gelen elim bir trafik kazasında birçok anneyi kaybettik. Anneler gününde gülmesi gereken anneler bu günlerinde ağladılar. Yıl sonunun yaklaştığı bu günlerde mutlaka okul gezileri olacak. Ama bu gezilerin mutlaka lisans sahibi arkadaşlarla ve şirketlerle yapılması gerekiyor. Ben uygun ortam olsun, olmasın sürekli trafik kurallarıyla ilgili olarak vurgu yapıyorum" dedi.

 Bir hedef koyarak 2019 yılında Samsun’da ikili eğitimi bitirip tekli eğitime geçileceğini dile getiren Vali Şahin, "Tekli eğitime geçmek için en az 30-40 okula ihtiyacımız var. Bunu sağlayalım. Bunu başardığımız zaman Türkiye’de tekli eğitime geçmiş tek il Samsun olacaktır ve Samsun bu konuda örnek bir il olacaktır" diye konuştu. Konuşmaların ardından  yılsonu sergisi ve Bilgi Teknolojileri sınıfının açılışı gerçekleştirildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!