Samsun'un gençleri Canik'te

Güncelleme Tarihi:

Samsunun gençleri Canikte
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2018 16:56

Samsun'un gençleri Canik'te

Haberin Devamı

Gökhan İÇKİLLİ/ SAMSUN, (DHA) – SAMSUN Canik Belediyesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle geliştirilen ‘Gelecek Vizyonum’ projesinin bu haftaki konukları Bafra, Kavak, Terme, Çarşamba ilçelerinden gelen 200 öğrenci oldu. Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın ağırladığı gençler, hem şehri yakından tanıdı hem de kurumlarda incelemede bulundu.

Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Gelecek Vizyonum’ projesi kapsamında Bafra, Kavak, Terme, Çarşamba ilçelerinden Samsun'a gelen 200 öğrenci, önce şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, ardından kurumlarda incelemelerde bulundu. Misafir öğrenciler, daha sonra Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın misafiri oldu.

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar'ın da katıldığı Vizyon Sohbetleri'nde öğrenciler, tecrübeli isimleri dinledi. Farklı ilçelerden öğrencilerin tanışma ve kaynaşma imkanı da bulduğu proje kapsamında gerçekleştirilen Vizyon sohbetlerinde Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz tecrübelerini paylaştı.

‘GENÇLER ŞEHRİN İMKANLARINI BİLMELİ’

Projeyi 2 yıldır yürüttüklerini belirten Başkan Yardımcısı Usta, "Geçen yıl 2 bin, bu yıl ise 3 bin olmak üzere 5 bin gencimizi Vizyon sohbetlerinde buluşturuyoruz. Samsun birçok fırsatları olan lider bir şehirdir. Başta 19 Mayıs 1919 olmak üzere bir kurtuluş şehri. Onun dışında şehir olarak bir çok imkanımız var. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yaklaşık 60 bin öğrencisiyle önemli bir potansiyele sahip. Şimdi 2’nci üniversite açılıyor. Bunların haricinde birçok sosyal ve kültürel yerler var. İlimizdeki öğrencilerin bu imkanları çok iyi bilip, bunlardan yararlanması lazım" dedi.

‘YENİ ÇAĞA AYAK UYDURMALIYIZ’

Dünyanın çok hızlı gelişim ve değişim sürecinde olduğunu ifade eden Usta, "Bu değişime ayak uyduramazsak maalesef geride kalırız. Bilgi hızla katlanarak artıyor. Artık klasik meslekler, klasik beklentiler sona eriyor. Dünyada 1.5 milyon meslek var. İçinde bulunduğumuz çağ yazılımın ve sibernatiğin, yapay zekanın olduğu bir çağ. Bunlara ayak uyduramazsak geri kalırız. Onun için kariyer fırsatlarını ve bulunduğumuz ilin fırsatlarını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu projenin amacı da bu" diye konuştu

Vizyon Sohbetleri'nde tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz ise, “Bugün eski dönemlere göre imkanlar çok daha iyi ve öğrenciler bu imkanları iyi değerlendirmelidir. Bizim zamanımızda bize ne yol gösterecek bir rehberimiz, ne doğru dürüst kitabımız, ne de etüt merkezleri vardı. Üniversiteye hazırlanan arkadaşlarla ödünç kitaplarla hazırlanıyorduk. Bugün imkanlar çok daha iyi. Gençlerimizin bu imkanları değerlendirerek geleceğe hazırlanmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Program sonunda Başkan Yardımcısı Usta, Baro Başkanı Gürbüz’e seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. Vizyon Sohbetleri'nin ardından öğrenciler, Canik Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte ay-yıldızlı hizmet binasını gezen ve binanın teknolojik yapısı ile belediye birimlerinin işleyişi hakkında bilgiler alan öğrenciler, Canik Belediyesi'nin özellikle gençler ile ilgili çalışmalarını çok beğendi. Samsun’un merkez dışındaki 13 ilçesini kapsayan proje kapsamında Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu, Kent Müzesi, Oyuncak Müzesi gibi Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, vizyonlarını genişletmeleri amacıyla OMÜ ve Canik Belediyesi’nde de incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!