Samsunspor başkanı Emin Kar güven tazeledi

Güncelleme Tarihi:

Samsunspor başkanı Emin Kar güven tazeledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 19:49

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un olağanüstü genel kurulunda Emin Kar, yeniden başkanlığa seçildi.

Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede, divan kurulu seçiminin ardından faaliyet raporu, mali rapor ve denetleme kurulu raporları okunarak kabul edildi. Mali raporu okuyan yönetim kurulu üyesi Ayvaz Yılmaz, 2013-2014 sezonunda Samsunspor'un 65 puan alarak Süper Lig'e çıkmasını hedeflediklerini belirterek, 12 milyon lira olan bütçelerini 24 milyon liraya çıkardıklarını söyledi. Takıma şehirden 12 milyon lira katkı beklendiğini belirten Yılmaz, şehrin takımına sahip çıktığını ifade etti.

"Samsunspor, Samsun'un markası"

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise Samsunspor'un kentin önemli bir markası olduğunu belirtti. Samsunspor'un geçmişteki başarılarını tekrar etmesinin, herkesin ortak düşüncesi olduğunu ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:
"Samsunspor'un ihtiyaç duyduğu kaynakların ortaya çıkmasında birçok fikir sunuldu. Samsunspor'a bir bütün olarak el attığımızda başarı sağlanabilir. Yoksa 'birkaç kişi veya grup buna el atsın ve götürsün' dediğimizde zaman zaman sorunlar ortaya çıkıyor. Samsunspor'u daha üst noktaya taşımak adına hep birlikte bütün toplumun kesimleri olarak destek vermemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum."

"12 yıllık borçları ödüyoruz"

Kulüp Başkanı Emin Kar da emekli maaşı ile geçindiğini belirterek, şunları söyledi:

"Benim kulübe bağış yapacak 1 liram yok ama benim olduğum yerde ne Samsunspor'un 1 lirasını yerim ne yediririm ne de yiyenlerin yanında olurum. Bu yüzden kulübün borcunu 8 milyon lira düşürdük. Nasıl bunu yaptım, zengin başkanlar bunu niye yapamadı? 33 yaşındaki bir futbolcuya biz 3 senelik garanti paraya imza attırmadık ve Türk futbolcusuna İngilizce mukavele yaptırmadık. Türk futbolcusuna İngilizce mukavele yapıp bu takımı sıkıntıya koydular. 2002 yılından kalan su borcunu ödüyoruz. Yani 12 yıllık borçları ödemek bize kaldı."

Gelecek yıl işlerinin daha zor olduğunu dile getiren Kar, "Bana inanılmaz bir destek var. Bu, maddi ve manevi destek. Bana güvenenlerin yüzünü kötüye çıkartmayacağız. En yakın zamanda antrenörümüzü bulup transferlerimizi yapıp layık olduğumuz yere çıkmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kar, kendisine destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a da teşekkür etti. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek listeyle açık yapılan oylama sonucu Kar yeniden başkanlığa seçildi.Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: "Recep Hun, Erdem Eynel, Selahattin Süleymanoğlu, Duran Yaşar Cengiz, Mehmet Pank, Tayfun Yüce, Nilşah Alptekin, Erol Aslan, İbrahim İnan, Nihat Soğuk, Cengiz Engin, Hakan Akyüz, Oğuzhan Serinkaya, Muammer Göksel."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!