Samsunlu Gençler Yaz Aylarını Dolu Dolu Geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Samsunlu Gençler Yaz Aylarını Dolu Dolu Geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 14:22

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Samsun’da faaliyet gösterdiği 7 gençlik merkezi, yaz ayları boyunca gençlerin buluşma adresi oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Samsun’da faaliyet gösterdiği 7 gençlik merkezi, yaz ayları boyunca gençlerin buluşma adresi oldu.
Birçok farklı alanda gerçekleştirilen etkinliklerle Samsunlu gençler unutamayacakları bir yaz dönemi geçirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlığına bağlı gençlik merkezlerinin Türkiye’nin teminatı olan gençlere verdikleri önemin bir göstergesi olduğuna işaret etti.
Samsun’da bulunan 7 gençlik merkezi bu yaz 60 etkinliğe imza attı. Bafra, Alaçam, Atakum, Ondokuz Mayıs, Çarşamba, İlkadım ve Fazıl Kadı Gençlik Merkezlerinde düzenlenen etkinliklere binden fazla genç katıldı. Gençler müzikten tiyatroya kadar birçok farklı alanda gerçekleştirilen organizasyonların yanı sıra bu eğitim-öğretim yılına da hazırlandılar. Gençler hem dinlendiler hem de etkinlikler sayesinde özgüven, sorumluluk alma ve yardımlaşma konularında deneyim kazandılar.
“2016’DA GENÇLİK MERKEZLERİNİN SAYISI 355 OLACAK”
Bakan Çağatay Kılıç, “Gençlerimizi geleceğe hazırlayan bu tür faaliyetler, Türkiye genelindeki gençlik merkezlerimizde önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Halen 205 gençlik merkezimiz var. Bu sene içinde inşaatı devam eden 91 gençlik merkezini de devreye sokacağız. Önümüzdeki sene bitirilecek olanlarla birlikte sayı 355’e çıkacak. Bu bizim geleceğimizin teminatı olan gençlerimize verdiğimiz önemin bir göstergesidir” dedi.
“ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLARI 1 KASIM’DA MİLLETİMİZ BOZACAK”
Bakan Çağatay Kılıç, son dönemlerde gençlik üzerinde oyunlar oynandığına dikkat çekerek, terör ve şer odaklarının amacının milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak olduğunu söyledi. Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti: “Milletimiz, 1 Kasım’da sandığa giderek bu oyunları bozacak. Türkiye’nin gücüne güç katmak için, ülkemizin geleceği, kendi geleceği için AK Parti’ye oy verecek. Bu konuda en büyük sorumluluk gençlerimize düşüyor. Genç kardeşlerim, kendi geleceğiniz ve ülkemizin geleceği için, istikrar için mutlaka sandığa gidin, oyunuzu kullanın.”
“SİYASETE GENÇLİK AŞISINI TAYYİP ERDOĞAN VURDU”
AK Parti’nin umutların azaldığı, ülkenin zayıfladığı bir noktada milletten güç alarak siyaset sahnesine çıktığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Girdiğimiz ilk seçimde birinci parti olduk. Kurucu Genel Başkanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız, siyasete o anlamda gençliğin aşısını vurdu. Siyaset gençleşti, güç ve enerji kazandı. Türkiye, AK Parti ile şaha kalktı. Büyük siyasi, sosyal ve ekonomik reformlarla Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırdık. Gençlerimizin daha aydınlık bir Türkiye’de yaşaması için ve ülkemizin daha gelişmiş, daha demokratik ve daha özgür bir ülke olması için bütün gücümüzle gayret sarfettik” şeklinde konuştu.
BURS MÜJDESİ
Gençler için yaptıkları çalışmaları anlatan Bakan Çağatay Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhuriyet’in 92. kuruluş yıl dönümü nedeniyle açıkladığı 10 maddelik bayram paketinde gençlere de yeni müjdeler verdiğini ifade etti. Seçilme yaşını 25’e indirdiklerini, başörtü yasağını kaldırdıklarını, yükseköğretim harçlarına son verdiklerini, katsayı farkını sonlandırdıklarını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Yeni yıldan itibaren öğrencilere verilen bursları 330 liradan 400 liraya çıkaracağız. Biz iktidara geldiğimizde 45 liraydı sadece. Şimdi neredeyse 10 misline çıktı. Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine 660, doktora yapan öğrencilere de 990 lira veriyoruz. Gençlerin genel sağlık sigortası ve gelir testi sebebiyle tahakkuk eden borçlarını sileceğiz. Gençlere iş sahibi yapmak için 50 bin lira hibe kredisi vereceğiz. 13 yıl önce 190 olan yurt sayısını bu sene 550’ye çıkardık. Bin 658 spor tesisi açtık” diye konuştu.
“Bu yatırımları Türkiye’nin geleceği için yapıyoruz” diyen Bakan Çağatay Kılıç, gençlere seslendiği konuşmasını şöyle tamamladı: "Sizler bugün bizim gücümüzsünüz, enerjimizsiniz. Yarın da en yetkili mevkilerde büyük sorumluluklarla görev alacak, beraber yol arkadaşı ve mesai arkadaşı olacağız. Daha bugünden bulunduğunuz her noktada, etrafınıza güç ve enerji verdiğinizi görüyorum. Sizleri hayranlıkla izliyorum. Ülkemizi, sahiplenmenizi, yeryüzünün neresinde olursa olsun her mazlumun yanında, her zalimin karşısında olmanızı istiyorum. 1 Kasım’da yapacağınız tercihler dünya mazlumlarını ümitlendirecek, zalimlerin korkulu rüyası olacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!