Samsung bu kez akıllı hoparlörleriyle geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Samsung bu kez akıllı hoparlörleriyle geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 08:30

Samsung, Apple, Amazon ve Google'ın içlerinde bulunduğu akıllı hoparlör sektörüne, kendi akıllı asistanının yardımı ile girmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Wall Street Jounal'ın haberine göre, Samsung, Bixby tarafından desteklenecek akıllı hoparlör üzerinde çalışıyor. Hala geliştirmenin ilk safhalarında olan akıllı hoparlör, Vega kod adını taşıyor. Vega kod adlı hoparlör, üzerindeki çalışmalara rağmen henüz teknik detayları ve özellikleri kesinleşmiş değil bu nedenle cihazın çıkış tarihi de bilinmiyor. Raporlarda, akıllı hoparlörün geliştirilmesinin yavaşlamasına neden olan şeyin Bixby olduğu söyleniyor. Samsung'un Bixby'yi İngilizce sesli komutları desteklemeden piyasaya sunmasının gelişimini ciddi oranda yavaşlattığı ve bu nedenle hoparlör için uzun bir süre beklenilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz zamanlarda Samsung, ABD'de sanal asistanı Bixby'i test etmelerini sağlayacak deneme gruplarını oluşturmuş ve erken kullanıma sunmuştu.

Haberin Devamı

Amazon Echo, Google Home ve Apple'ın HomePod gibi akıllı hoparlörleri ABD pazarlarında zaten mevcut durumda.

Apple'ın HomePod adlı cihazla bu işe girmesi, çekişmenin artmasına da neden oldu. Bu sesle kontrol edilen ve kablosuz ağa bağlanabildiği her noktada kullanılabilen cihazlar, randevu hatırlatma, alarm, e-posta okuma gibi akıllı asistan işlevlerinin yanı sıra, Spotify gibi müzik hizmetlerini açarak şarkı çalma, hava durumu bilgisi verme, akıllı ev cihazlarını kontrol etme gibi birçok farklı işi de görüyorlar.

Samsung'un Bixby destekli akıllı hoparlörünü ve sektördeki diğer rakiplere nasıl meydan okuyacağı oldukça merak ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!