Samsun’da zeytinyağı tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da zeytinyağı tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 17:20

AYDIN Ticaret Borsası tarafından geliştirilen ve KOSGEP tarafından desteklenmeye değer görülen Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi kapsamında Samsun’da zeytinyağının tanıtımı yapılacak.

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş., Ege İhracatçı Birlikleri ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı (UZZK) ortaklığında Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan ve KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülen Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi kapsamında 20 ilde geçekleştirilecek olan tanıtım ve tadım faaliyetlerinin ikincisi 28-29 Kasım tarihlerinde Samsun Piazza AVM’de gerçekleştirilecek. İlkinin 24 - 25 Ekim günü Ankara’da gerçekleştirildiğini hatırlatan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, "Amacımız kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin arttırılması ve saf zeytinyağının tüketici ile karşı karşıya getirilmesidir. Proje kapsamında, tüketicilere tadım uzmanlarımız tarafından kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verilecek. Bu sayede sağlıklı ve bilinçli bir tüketici kitlesi oluşmasına katkı sağlamak ve zeytinyağı markalarının ve iç pazar payının arttırılması amaçlanmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Samsun’da zeytinyağı tanıtımı



İki gün sürecek tadım faaliyetine Samsun Ticaret Borsası ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın destek verdiğini belirten Bosnalı, "Samsun’daki zeytinyağı tadım etkinliğimize, Samsun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Takış, Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ve Meclis Üyeleri, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve meclis üyeleri katılacak. Proje kapsamında bir sonraki durağımız Konya, daha sonra da Afyon olacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!