Samsun'da Yöresel Ot Yemekleri Festivali

Güncelleme Tarihi:

Samsunda Yöresel Ot Yemekleri Festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 18:20

Samsun'da Yöresel Ot Yemekleri Festivali

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, Sevgi Park alanında düzenlenen ’3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’nin açılış törenine katıldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Samsun Turizmciler Derneği tarafından kentin, doğanın zenginliğinin, otların çeşitliliğinin ve bu otlarla pişirilen yemeklerin tanıtılarak hem unutulmamasını hem de gelecek kuşaklara aktarılabilmesi, sağlıklı ve doğal beslenmenin öneminin giderek arttığı bu dönemde, otları tanıyıp bilenlerle, tanımak isteyenlerin buluşmasını sağlamak amacı ile ’3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali düzenlendi.3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’nin açılışıVali İbrahim Şahin, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
Açılış töreni sonrası Sevgi Park alanında protokol üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte yöresel yenilebilir otların ve ot yemeklerinin tanıtıldığı stantları gezen Vali İbrahim Şahin, Samsun yöresinde yapılan geleneksel ot yemekleri hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, bir selamlama konuşması yaparak, katılımcılara teşekkür etti. Ardından bir konuşma yapan Vali Şahin, "Bugün 19 Mayıs. Samsun için çok keyifli bir gün. Bizim yöresel mutfağı canlandırmamız çok önemlidir. Yöresel yemeklerimizin ötesinde bizim ot yemeklerini öne çıkarmamız çok daha önemli. Mutlak suretle bizim başta yöremize ait mutfağı canlandırmamız lazım. Her ilçemizin, hatta her köyümüzün mutfağı bile değişiyor. Samsun dışından gelen misafirlerimize Türkiye’nin her hangi bir yerinde tadabileceği mutfak yerine, sadece Samsun’da tadına bakabileceği yemekler ikram etmemiz gerekiyor. Samsun, özellikle Karadeniz Bölgesi ot türleri ve yeşillikleriyle çok zengin, donanmış bir bölgemizdir. Biz bunu olabildiğince ayağa kaldıracağız. Bu anlamda yapılabilecek ne varsa biz destekleyeceğiz. Biz bu festivali çok önemli bulduk ve 19 Mayıs etkinlikleri içine aldık. Bu da 3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’ni ne kadar önemsediğimizi ortaya koyuyor. Samsun ölçeğinde gerek mutfağımızın, gerek ot yemekleri türlerinin ve gerek bu tarz festivallerin mutlak suretle destekleneceğini bir taahhüt olarak söylüyorum. 3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’ne katkısı olan ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Ellerinize sağlık" dedi.
Konuşmaların ardından 3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali kapsamında düzenlenen 'Yenilebilir Ot Toplama Yarışması ve Yöresel Ot Yemekleri Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri Vali Şahin ve protokol üyeleri tarafından verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!