Samsun'da öldürülen doktorun arkadaşı o anları anlattı

Güncelleme Tarihi:

Samsunda öldürülen doktorun arkadaşı o anları anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 00:53

Dün Türkiye, Samsun'da sekreterinin hayatını kurtarmak isterken bıçaklanarak öldürülen Dr. Aynur Dağdemir'e ağladı. Belki yüzlerce bebeğin hayata attığı ilk adımda onların elinden tutan Aynur doktor yaşam savaşı verirken, meslektaşları ise bir başkasının hayatını kurtarmak için uğraş veriyordu. O kişi Aynur Dağdemir'i öldüren Yusuf D.'ydi. 

Haberin Devamı

Yusuf D. kendini 5'inci kattan attıktan sonra hastanenin başhekimi Dr. Yunus Amasyalı'nın odasının penceresinin önüne düştü. Yunus

Samsunda öldürülen doktorun arkadaşı o anları anlattı

Amasyalı hemen odasından çıktı, hastanın başına gitti ve hastayı kaldırmak için özel bir tertibat getirtti. Çünkü Yusuf D.'nin omuriliği zarar görmüş olabilirdi. Kontrol etti, kalbi durmuştu. Kalp masajına başladı, o esnada biri geldi ve acı gerçeği söyledi. Kalp masajı yaptığı insan meslektaşları ve iş arkadaşları Aynur Demirdağ'ı öldürmüştü. 

ÖLDÜRENİN DURAN KALBİNİ TEKRAR ÇALIŞTIRDI

Yunus Amasyalı kalp masajını bırakmadı, tekrar kalbi atmaya başladı. O anları ve sonrasını ise Hürriyet'e şöyle anlattı, 

Haberin Devamı

Samsunda öldürülen doktorun arkadaşı o anları anlattı

"Benim odam polikliniğin giriş katında ve ön tarafta, ilk müdahaleyi atladıktan sonra ben yaptım. Böyle atlama durumlarında omurilik zedelenmesi olduğu için hastayı kıpırdatmayız. Sonra hastayı özel bir tertibat ile kaldırıp acile aldık ve müdahale ettik. Kalbi çalışmıyordu, kalbi geri döndü, genel cerrah arkadaş da tedavilerine başladı. Hastane şartlarında tomografilerini çektirip kırıklarını tespit ettik. Ve arkadaşlara devrettikten sonra Aynur hanımın ameliyatına girdik. Biz o an katil olduğunu düşünmedik, insan olduğu için yaptık. Ben Yusuf D.'ye kalp masajı yapıp onu geri getirmeye çalışırken Aynur hanımı bıçaklayan kişi olduğunu öğrendim. Kim olduğunu sorgulayacak durumda değiliz, içgüdüsel olarak yapılması gerekenleri yaptık. 

"KALP MASAJINI BIRAKMAMIZ DİYE BİR ŞEY OLAMAZ"

Doktor hanımı bıçaklayan olduğunu işleme devam ederken öğrendim ama kalp masajını bırakmamız diye bir şey söz konusu olamaz. Elimizin altında bir insan var. İşlerimizi yaptık, gereken tıbbi müdahaleleri yaptıktan sonra acil doktoru arkadaşımıza devredip doktor hanımın ameliyatına girdim."

Haberin Devamı

 

Samsunda öldürülen doktorun arkadaşı o anları anlattı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!