Samsun'da öğrenciler toprakla buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Samsunda öğrenciler toprakla buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 16:24

Samsun'da öğrenciler toprakla buluşacak

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı Maarif Hareketi, meyvelerini vermeye devam ediyor. Hazırlanan yeni bir proje ile İlkadım'daki öğrenciler, toprakla buluşacak.

Samsun'da, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (KTAE), İlkadım Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Toprağa İlkadım Projesi' protokolü imzalandı. İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Kibar Ak tarafından imzalanan protokol ile İlkadım’da ortaokul öğrencileri toprakla buluşacak. Protokol kapsamında verilecek eğitimde öğrenciler, meslek seçiminde ön bilgi kazanımı sağlarken, uygulamalı laboratuar analizi, toprak analizi, bitki tohum ve çevre kirliliği konularında bilgi edinecek. KTAE'de verilecek yerinde eğitimlerle öğrenciler sınıf dışı (duvarsız) eğitim alacak.



YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENECEKLER



İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, “Öğrencilerimizin toprağa dokunmaları, bitki ve hayvanlarla doğal ortamlarında tanışmalarını amaçlayan bu proje ile sınıflar dört duvar arasından çıkarılarak doğal ortamlara taşınacak. Yaparak yaşayarak öğrenmenin de gereği budur. Projeyi hazırlayanlara teşekkür ediyor, uygulanmasında başarılar diliyorum’’ dedi.



İmza töreninde İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, KTAE Müdür Yardımcısı Şahin Gizlenci, İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, KTAE yetkilileri hazır bulundu.







FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!