Samsun’da Mültecilere eğitimler verilecek

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da Mültecilere eğitimler verilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 15:47

Samsun’da Mültecilere eğitimler verilecek

Haberin Devamı

Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA) – SAMSUN’da, adapte sorunuyla beraber cami, sokaklarda dilenme ve gruplaşmayla halk arasında tepki toplayan mülteciler için eğitim ve rehabilite çalışması yapılacak. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Kentimizde ikamet eden mültecilerin topluma adapte olmaları gerekiyor” dedi.

Ülkelerinde ki iç savaştan kaçarak Samsun’a yerleşen mülteciler için çalışma yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, kentteki mültecilerin topluma uyumunu sağlamak amacıyla eğitim ve rehabilite çalışması hayata geçirecek. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Kentimizde ikamet eden mültecilerin topluma adapte olmaları gerekiyor. Burada kaldıkları sürece, bizim yaşam biçimimize uymaları gerekiyor. Cami önlerinde ve sokaklarda görülmeleri toplumda yadırganıyor. Onların şehrimize adapte olmaları noktasında bir rehabilite çalışması yürütmeyi düşünüyoruz. Onları toplumumuzun değerleri noktasında eğiteceğiz. Buradan halkımıza sesleniyorum, kentimizdeki diğer kuruluşlarımızla beraber, el ele vererek mülteci problemini çözeceğiz” dedi.

 

SAMSUN’UN MÜLTECİ İSTATİSTİKLERİ
Samsun Valiliği’ne bağlı İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nden alınan verilere göre ise yaklaşık 30 bin yabancı uyruklu insan ikametgah ediyor. Bunlardan yaklaşık 19 bin 500’ü Irak kökenli, 5 bin 750’si Suriye kökenli, 750’si Afganistan kökenli, 520’si İranlı ve diğerleri ise Gürcistan, Afrika ve Orta Asya gibi çeşitli ülkelerin vatandaşları.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!