Samsun'da minikler operayla tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Samsunda minikler operayla tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 15:49

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), yaşları 2 ile 5 arasında değişen minikleri operayla tanıştırdı.

Haberin Devamı

Atakum ilçesindeki özel bir anaokulunun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte SAMDOB sanatçıları, konser öncesi, kullandıkları müzik aletlerini öğrencilere tanıttı.

Daha sonra 16 kişiden oluşan orkestrayla, çocuklar için konser verildi. Hayatlarında ilk kez opera dinleyen minikler, keyifli dakikalar yaşadı.

Samsunda minikler operayla tanıştı


Keman sanatçısı Ayçagül Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının miniklere operayı sevdirmek olduğunu söyledi.

Sosyal sorumluluk kapsamında anaokulları, huzurevlerinde bu tür etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Yıldız, "Etkinlikleri yıl içinde sürdürüyoruz. Çocuklarımıza bu müziği, enstrümanları tanıtmak ve onları bize yakınlaştırmak adına bu tür etkinlikler yapıyoruz" dedi.

Samsunda minikler operayla tanıştı


Çocukların operayı sevmesinin, bu sanatla tanışmasıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Yıldız, "Hayatlarında ilk kez operayla tanışan miniklerden güzel tepkiler aldık. Şimdiye kadar gittiğimiz bütün okullardan mutlu döndük. Hep güzel karşılandık. Onlar da bizi çok sevdi. Enstrümanları tanıyorlar, bilmedikleri şeyleri görüyorlar, öğreniyorlar ve mutlu oluyorlar" diye konuştu.

Samsunda minikler operayla tanıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!